Φώτης Σεργουλόπουλος για καταδίκη Βασίλη Τσιάρτα: «Βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και…»

Φώτης Σεργουλόπουλος για καταδίκη Βασίλη Τσιάρτα: «Βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και...»

Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, για τρανσφοβική ανάρτηση που είχε το κάνει το 2017, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Εναντίον του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε καταθέσει μήνυση και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, η οποία επίσης είχε καταγγείλει και όσους είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της.

Ενώ για το συγκεκριμένο θέμα, θέλησε να τοποθετηθεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος μέσα από την εκπομπή του «Πρωίαν σε είδον, τήν Μεσημβρίαν», με τον παρουσιαστή να μην κρύβει την ικανοποίησή του για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Όμορφη αυτή η Παρασκευή και έχω πάρα πολύ καλά νέα. Θέλω να πω ότι καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, πρώτη φορά βγήκε απόφαση της εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, λόγω ταυτότητας φύλου… Θέλω να πω ότι στον κύριο Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που θα μιλήσω για το παιδί μου όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί το αγαπάω. Και έχω το δικαίωμα αυτό.

Κι αν μου την πει, μπορώ και εγώ να καταφύγω στη δικαιοσύνη. Υπάρχει ιστορική απόφαση. Είπε ότι δε συμφωνεί ότι είναι ρατσιστής. Έτσι αποφάσισε αυτός ο ίδιος για τον εαυτό του. Και διάφορες τέτοιες αηδίες είπε… Επιτέλους, να ξέρουμε πως δεν είναι “θα πω και εγώ τη γνώμη μου, η να ακούσω την αντίθετη άποψη”. Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο. Τη χάρηκα αυτή την απόφαση πάρα πολύ» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.