Ευαγγελία Μουμούρη: «Έμαθα το καλοκαίρι ότι γνωρίζω το κορίτσι που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό»

Ευαγγελία Μουμούρη: «Έμαθα το καλοκαίρι ότι γνωρίζω το κορίτσι που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό», βρέθηκε η Ευαγγελία Μουμούρη και μίλησε για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Μάλιστα, η ηθοποιός παρευρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς γνωρίζει την πρώτη κοπέλα που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.

Συγκινημένη, η Ευαγγελία Μουμούρη εξομολογήθηκε για την καταγγέλλουσα και τα όσα βίωσε στο δικαστήριο:

«Έμαθα το καλοκαίρι ότι γνωρίζω το κορίτσι που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Γνωρίζω τη μαμά του, η οποία ήταν στην Αμερική και με πήρε τηλέφωνο, μου είπε τα νέα. Την προηγουμένη φορά η μητέρα της δεν ήταν στην Ελλάδα. Θεώρησα χρέος μου να πάω να σταθώ στο κορίτσι αυτό για να μπορέσει να πει τη δική του αλήθεια, να στηρίξω και εγώ μια δίκαιη δίκη. Το κορίτσι αυτό το γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια.

Δεν έχει βγει το όνομα της και μακάρι να μη βγει ποτέ. Για αυτό και ψάχνω να βρω ποιο είναι το κίνητρο πίσω από αυτό. Ψάχνω να βρω ένα κίνητρο, γιατί τα κορίτσια αυτά να το κάνουν. Τα κορίτσια παρακαλούν να μη βγει το όνομά της. Δε βρίσκω κίνητρο. Είμαι περισσότερο ταραγμένη τώρα… Πήγα στο δικαστήριο να στηρίξω τα κορίτσια για να μπορούν ισάξια να μπουν σε μια κλειστή πόρτα και να πουν την δική τους αλήθεια και μετά από μισή ώρα ο Μπουρδούμης και η Παπαχαραλάμπους στήριζαν εμένα. Δεν μπορούσα να το αντέξω… Ήταν τρομακτική αυτή η ενέργεια έξω. Είναι ό,τι πιο κοντά έχω ζήσει σε πόλεμο. Το μέρος εκεί είναι πάρα πολύ φορτισμένο.

Εκλιπαρώ όποιον έχει άποψη να πάει στο δικαστήριο, να ακούσει τους μάρτυρες και αν βρει έστω και ένα κίνητρο, γιατί αυτά τα κορίτσια αποφάσισαν να μας κάνουν να δούμε τον φίλο μας με χειροπέδες, ας το πουν και σε μένα. Γιατί δεν είναι εύκολο να βλέπεις τον φίλο σου, τον άνθρωπο που έχουμε ταξιδέψει μαζί, που έχουμε κάνει παρέα να τον βλέπεις με χειροπέδες. Αλλά αυτά τα κορίτσια δεν πηγαίνουν έτσι άνετα. Και πίσω από αυτά τα κορίτσια υπάρχουν δεκάδες κορίτσια που έχουν φτιάξει οικογένειες, υπάρχουν άνθρωποι που παρακαλούν τα κορίτσια να μιλήσουν κι εκείνα αλλά δεν το κάνουν. Και υπάρχουν τρία κορίτσια που κουβαλάνε στην πλάτη τους 106 καταγγελίες κοριτσιών για κακοποιητική συμπεριφορά. Τι κίνητρο έχουν;».