Έφη Αχτσιόγλου για σεξιστικά σχόλια που είχε δεχθεί: «Σκέφτηκα να μη μιλήσω γιατί δε μου αρέσει η θέση του θύματος»

Έφη Αχτσιόγλου για σεξιστικά σχόλια που είχε δεχθεί: «Σκέφτηκα να μη μιλήσω γιατί δε μου αρέσει η θέση του θύματος»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται», βρέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σεξιστικά σχόλια που είχε δεχτεί, όταν σε ένα βίντεο της είχε εμφανιστεί αϋπνη και χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε ότι τότε, είχε σκεφτει αρχικά να μη μιλήσει αλλά στη συνέχεια κατάλαβε ότι αν δεν πει τίποτα, θα είναι σαν να αποδέχεται αυτό το στερεότυπο της γυναίκας που πρέπει να έχει πάντα την τέλεια εικόνα.

«Θεωρήθηκε ανεπίτρεπτο να εμφανιστώ αϋπνη, κουρασμένη, άβαφη και με μαύρους κύκλους σε εκείνο το βίντεο, απλά επειδή το μωρό μου έκλαιγε. Τότε, όταν μου το είχαν πει οι δικοί μου άνθρωποι, γιατί εγώ δεν γκουγκλάρω τον εαυτό μου – θεωρώ το χειρότερο πράγμα να το κάνει κάποιος αυτό – στην αρχή σκέφτηκα να μη μιλήσω.

Και στο παρελθόν είχαν υπάρξει σεξιστικά σχόλια. Είχα πει λοιπόν να μη μιλήσω γιατί δε μου αρέσει και η θέση του θύματος. Δεν ήθελα να θεωρήσουν ότι χρησιμοποιώ αυτό για να γίνω γνωστή. Μετά όμως σκέφτηκα ότι αν δε μιλάω ποτέ, πως θα σπάσει όλο αυτό; Κάποια στιγμή κάτι έπρεπε να πω. Μάλιστα κάποιος μου είπε, ότι αν μιλήσω θα αναπαραχθεί η απεριποίητη εικόνα μου.

Τότε απάντησα ότι, αν είναι έτσι έχω “καταπιεί” τον σεξισμό και έχω αποδεχθεί αυτό που συμβαίνει. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω» είπε η Έφη Αχτσιόγλου.