Διονύσης Σαββόπουλος για εκλογές: «Εγώ ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της…»

Διονύσης Σαββόπουλος για εκλογές: «Εγώ ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της...»

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα, μίλησε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην περιπέτεια που πέρασε πρόσφατα με την υγεία του.

«Λύσσαξε το διαδίκτυο, με παίρνανε τηλέφωνο άνθρωποι που είχαν να μου μιλήσουν για δεκαετίες. Δεν έφυγε ο κορονοϊός και το λέω αυτό για να το ακούσουν κυρίως οι συνομήλικοί μου. Είναι πρόβλημα. Την πρώτη φορά δεν ήταν τίποτα τρομερό. Αυτή τη φορά ήταν βαρύς ο κορονοϊός, με πυρετό και δύσπνοια. Με έτρεχαν στα νοσοκομεία. Έκανα Πάσχα με ορούς και με την πάπια. Ένα βράδυ ξύπνησα και είχα κατουρηθεί. Ντρεπόμουν. Ήρθαν οι νοσοκόμες να με βοηθήσουν. Είναι μια παράξενη εμπειρία αυτή η οποία έζησα» είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος σχετικά με την πρόσφατη περιπέτεια που βίωσε με τον κορονοϊό.

«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το χιπ-χοπ και το ραπ, γιατί εκεί υπάρχει ταύτιση λέξεων και ήχου. Αυτό είναι η παλιά μας ρίζα του τραγουδιού. Κάποτε έλεγα πως τα πρώτα μεγάλα ραπ σουξέ είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Το ραπ θα γίνει κάτι πολύ ποιητικό», αποκάλυψε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Παράλληλα ο Διονύσης Σαββόπουλος εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Εγώ είμαι σίγουρος πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του. Εγώ ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Απλά παρατηρώ ότι κάποια από τα κόμματα μιας υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας, διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξενοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση, η οποία μπορεί να αποβεί πάρα πολύ επικίνδυνη, γιατί τα πράγματα πια, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μας χρειάζεται μια ωριμότητα. Κάποιος πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Εγώ δε ξέρω καλύτερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό», είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Επεσήμανε πάντως ότι σέβεται όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους ηγέτες τους, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά τα κόμματα, είναι δυνάμεις της πατρίδας και του Έθνους.