Χρήστος Λούλης για Famagusta: «Κάθε φορά με συγκλονίζουν αυτές οι ιστορίες»

Χρήστος Λούλης για Famagusta: «Κάθε φορά με συγκλονίζουν αυτές οι ιστορίες»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», βρέθηκε ο Χρήστος Λούλης.

Ο ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά «Famagusta» του Mega, μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του ως Μάικλ και αναφέρθηκε στον λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση.

«Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα του Λονδίνου, ο πατέρας μου είναι Κύπριος πιλότος. Μεγάλωσα στο Λονδίνο, ξέρω ότι γεννήθηκα στο Λονδίνο. Υπάρχει κάτι που με τραβάει στο νησί, αλλά είναι από αυτά τα παράξενα, αδιόρατα, ανεξερεύνητα, ανεξήγητα πράγματα που σε τραβάνε κάπου χωρίς να ξέρεις για ποιον λόγο. Δεν έχω καμία ιδέα, τίποτα» ανέφερε ο Χρήστος Λούλης.

Αν και δεν θέλησε να αποκαλύψει πολλά για τη συνέχεια, ο Χρήστος Λούλης δήλωσε: «Ερευνώντας, γιατί κάποια στιγμή η βιολογική μου μαμά θα μου μιλήσει, θα δώσει συνέντευξη για τη δική της ιστορία, και σε κάτι συμπληρωματικό που θα πει, θα δώσει μια πληροφορία που θα είναι η πληροφορία «κλειδί», που θα με κάνει να καταλάβω ότι μάλλον κάτι παίζει με εμένα, ότι αφορά τη δική μου τη ζωή. Από εκεί θα καταλάβω και θα έρθουν τούμπα τα πράγματα όλα, θα ανοίξουν οι ουρανοί».

Όσο για αυτό που έχει κάνει αίσθηση στη σειρά Famagusta είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων από τα τραγικά γεγονότα του ‘74.

«Σε κάθε επεισόδιο έχουμε και μια καινούργια ιστορία που αφηγείται κάποιος. Σπουδαίοι Κύπριοι ηθοποιοί μιλάνε και παίζουν guest για ένα επεισόδιο και λένε αυτές τις ιστορίες. Κάθε φορά με συγκλονίζουν αυτές οι ιστορίες γιατί μόνο στην σκέψη ότι είναι αληθινές, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν ζήσει αυτά, σηκώνεις τα χέρια ψηλά» σχολίασε ο Χρήστος Λούλης.

Ενώ μιλώντας για τον τρόπο που είπε τελικά το «ναι» στη σειρά, o Χρήστος Λούλης εξήγησε: «Είμαι στη φάση που κάνω γυρίσματα για τον ‘Όρκο’ και που κάνω και τον ‘Θείο Βάνια’. Τους εξέφρασα την επιφύλαξή μου γιατί δεν έχω ξανακάνει καθημερινό και επειδή ήξερα ότι θα είναι Αντρέας Γεωργίου που κάνει καθημερινά, τους είπα ότι μου φαίνεται δύσκολο.

Έχω σχέση με την Κύπρο, η γυναίκα μου είναι από εκεί, πηγαίνω κάθε καλοκαίρι πολλά χρόνια, έχω γνωρίσει ανθρώπους, έχω ακούσει ιστορίες. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δεις αυτός ο λαός την καθημερινότητά του τι θυμάται, πώς το θυμάται. Υπάρχουν όλων των ειδών οι αντιμετωπίσεις, άνθρωποι που το θυμούνται και το κρατάνε στον κόρφο τους, άνθρωποι που το αφήνουν πίσω τους».

«Αποφεύγω να τη φανταστώ τη ζωή μου σε 20 χρόνια. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη τα οποία πληρώνω. Με αδίκησαν άνθρωποι πολλοί που μου προσέδωσαν και κίνητρα τα οποία δεν υπήρχαν. Οι επιλογές που κάνουμε είναι αυτό που είμαστε εκείνη την ώρα. Είμαστε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε δεδομένη στιγμή. Έχω και εγώ αδικήσει κόσμο», πρόσθεσε o Χρήστος Λούλης.