Ζωζώ Σαπουντζάκη για τον θάνατο της μητέρας της: «Πήγα να την δω και είχε πεθάνει»

Ζωζώ Σαπουντζάκη για τον θάνατο της μητέρας της: «Πήγα να την δω και είχε πεθάνει»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Τετ α τετ» του Τάσου Τρύφωνος, βρέθηκε η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση με την μητέρα της και την απογαλακτισμό που ένιωσε, η ίδια, όταν εκείνη πέθανε.

«Δεν έζησα την ζωή που ζουν οι θεατρίνοι γιατί είχα την μάνα μου και δεν με άφηνε να πάω πουθενά. Τελείωνα την δουλειά μου, πήγαινα στο σπίτι, έτρωγα και κοιμόμουν. Ή, αν πήγαινα στην Κυψέλη και έτρωγα στη Θράκα, θα πήγαινα κατευθείαν να κοιμηθώ γιατί το πρωί θα είχα ένα γύρισμα Έφτασε όμως κάποια στιγμή που η μάνα μου δεν ήταν καλά και ήταν στο νοσοκομείο.

Είμαι στο σπίτι ολομόναχη και στις 7 η ώρα με θέλει ο Διαλιανίδης για ένα γύρισμα. Εγώ τώρα κάθομαι τη νύχτα έτσι, ακουμπώ σε ένα μαξιλάρι και λέω «τώρα Ζωζώ, αν κοιμηθείς, πως θα ξυπνήσεις; Ποιος θα σε ξυπνήσει; Δεν γίνεται, όχι» και δεν κοιμήθηκα. Στις 7 η ώρα πηγαίνω και είναι ο Δαλιανίδης. «Πάρε αυτό το κείμενο γιατί θα το πεις τώρα» μου λέει και του απαντάω «βρε Γιάννη, γιατί δεν μου το έδινες νωρίτερα για αν το διαβάσω;». Και πήρα το κείμενο, του έριξα μια ματιά και το είπα», είπε η Ζώζω Σαπουντζάκη και πρόσθεσε:

«Αυτή η σχέση με τη μητέρα μου συνεχίστηκε μέχρι που πέθανε. Μέχρι και τότε ήμασταν τόσο πολύ δεμένες, ναι, την είχα μαζί μου. Και στην Κινέττα την είχα μαζί μου».

«Θυμάμαι πως ήμουν κάπου καλεσμένη ένα βράδυ στην Αθήνα και η μαμά μου ήταν στην Κινέττα. Γυρίζω, κοιμάμαι και με παίρνει μια φίλη για να μου πει “Ζωίτσα, σήκω γιατί η μαμά σου δεν είναι καλά και σε ζητάει”». Σηκώνομαι και πηγαίνω. Εκεί λοιπόν ήταν ένας κύριος στην πόρτα, με περίμενε και μου λέει “πήγαινε μέσα στη μαμά σου”. Πήγα, με είδε, είχε πεθάνει» πρόσθεσε η Ζωζώ Σαπουντζάκη κλείνοντας.