Ξεσπά ο Όμηρος Ευστρατιάδης μετά τις προκλητικές δηλώσεις για το #metoo

Ξεσπά ο Όμηρος Ευστρατιάδης μετά τις προκλητικές δηλώσεις για το #metoo

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Όμηρου Ευστρατιάδη για το κίνημα Metoo, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί «μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκαν οι κυρίες ότι τις βίασαν».

O σκηνοθέτης μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» της Ελεονώρας Μελέτη, για να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε.

«Δεν άκουσα τίποτα από τις δηλώσεις που έκαναν οι κύριοι. Εγώ τον Πέτρο τον γνώρισα στο τέλος της δεκαετίας του ’80. Ήταν ένας σεμνός, καινούργιος ηθοποιός που φαινόταν καλό και χαμηλών τόνων παιδί, είχαμε καλή σχέση. Πού να πάει το μυαλό μου ότι ο Πέτρος θα έκανε αυτά που ακούστηκαν ότι έκανε. Αυτά συμβαίνουν πάντα. Αυτά τα θέματα δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ, τα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη. Θα γίνει το δικαστήριο, θα φέρει τα επιχειρήματά του ο Φιλιππίδης.

Αν ήταν η κόρη μου και συνέβαινε σε εκείνη, θα της έλεγα εκείνη τη στιγμή να πάει κατευθείαν να το καταγγείλει. Όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα πρέπει να τα καταγγείλεις αμέσως. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα, οι βιασμοί. Περιμένω να τελεσιδικίσει η δικαιοσύνη… Τα ξέρετε πολύ καλά και εσείς αυτά. Αυτά συμβαίνουν στον χώρο του θεάματος. Προσπαθούν όλοι να γίνουν επώνυμοι και να ξεκινήσουν μια καριέρα, άνδρες και γυναίκες. Ναι είναι μια γενίκευση, δεν το είπα συγκεκριμένα.

Είμασταν σε έναν χώρο, απ’ τα ηχεία φωνάζανε, πιθανόν να είπα κάτι άτοπο. Με στρίμωξαν σε ένα κλαμπ δύο δημοσιογράφοι και άρχιζαν να με ρωτάνε άσχετα πράγματα. Είμαι έμπειρος όχι μπροστά από τις κάμερες, αλλά πίσω. Δεν δέχομαι τη μομφή ότι έθιξα κάποιον. Δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον, οι μόνοι που έχουν την αρμοδιότητα για να κρίνουν είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Αισθάνθηκα άσχημα με αυτά που άκουσα», είπε ο Όμηρος Ευστρατιάδης.