Ξεσπά η Ελένη Ράντου για το προεδρικό διάταγμα που «εξαφανίζει» τα πτυχία των ηθοποιών

Ξεσπά η Ελένη Ράντου για το προεδρικό διάταγμα που «εξαφανίζει» τα πτυχία των ηθοποιών

Τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το προεδρικό διάταγμα το οποίο εξισώνει τα πτυχία που έχουν λάβει οι Έλληνες ηθοποιοί από τις δραματικές σχολές με τα απολυτήρια Λυκείου, θέλησε να εκφράσει η Ελένη Ράντου.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός έκανε έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και έγραψε:

«Έχοντας τελειώσει παράλληλα σπουδές στη δραματική σχολή και ταυτόχρονα σε σχολή της Φιλοσοφικής, δηλώνω υπεύθυνα πως οι σπουδές σε δραματική σχολή είναι πιο απαιτητικές, πιο επίπονες, πιο σύνθετες, πιο χρονοβόρες. Απαιτείται εκατό τοις εκατό φυσική, σωματική και πνευματική παρουσία, πράγμα που δε χρειάζεται στις υπόλοιπες σπουδές, ομαδικότητα, εγρήγορση κάθε μέρα… δεν είναι αστείο πράγμα ούτε πάρεργο τέτοιες σπουδές.

Αστείο πράγμα ήταν οι σπουδές στη γαλλική φιλολογία που στα χρόνια μου διδασκόμασταν στα ελληνικά και έπρεπε να μεταφράζουμε μόνοι μας τα βιβλία και να τα δίνουμε στα γαλλικά. Είναι πραγματικά άδικο να υποβαθμίζονται έτσι οι σπουδές δραματικής Τέχνης. Μια θλιβερή απόφαση να εξισωθούν αυτές οι σπουδές με πτυχίο Λυκείου. Τρία χρόνια τόσο απαιτητικών σπουδών δεν μπορεί να ισούται με το τίποτα. Προσωπικά αυτές οι σπουδές με έκαναν αυτό που είμαι».