Βασίλισσα Ελισάβετ: «Συναγερμός» στο Παλάτι – Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο κτήμα του Ουίνδσορ

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Συναγερμός» στο Παλάτι - Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο κτήμα του Ουίνδσορ

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Παλάτι μετά την είδηση ότι δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο κτήμα του Ουίνδσορ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, έναν 31χρονο και την 29χρονη φίλη του, οι οποίοι φέρεται να σκαρφάλωσαν τους φράχτες στο κτήμα του Ουίνδσορ την περασμένη Κυριακή.

Η αστυνομία εντόπισε τους εισβολείς στον χώρο του οικήματος που περιλαμβάνει το εκκλησάκι All Saints, τον οποίο η βασίλισσα επισκέπτεται συχνά για περπάτημα και ιππασία.

Το ζευγάρι συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Μεϊντενχέντ, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα. Ωστόσο, αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μια πηγή πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Όλοι ήταν σε εγρήγορση μετά τον πρώτο εισβολέα, και τώρα συμβαίνει αυτό. Είναι ασυγχώρητο. Το ζευγάρι περιπλανιόταν στον χώρο πολύ ώρα μέχρι να φτάσει η αστυνομία».

Δεύτερο περιστατικό

Ένα άλλο περιστατικό σημειώθηκε έξι ημέρες νωρίτερα, όταν μία γυναίκα πέρασε το χώρο της βασιλικής οικίας χωρίς να την προσέξουν οι φρουροί.

Ο Κεν Γουόρφ, αξιωματικός προσωπικής προστασίας της πριγκίπισσας Νταϊάνα για επτά χρόνια, είπε: «Είναι εντελώς απαράδεκτο και καθιστά τη βασίλισσα ευάλωτη. Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν».

Πηγή: lifo.gr