Βασίλης Κικίλιας για Τέμπη: «Είμαι συγκλονισμένος, συμπάσχω ως άνθρωπος και ως πατέρας»

Βασίλης Κικίλιας για Τέμπη: «Είμαι συγκλονισμένος, συμπάσχω ως άνθρωπος και ως πατέρας»

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, βρέθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού, μεταξύ άλλων μίλησε για το δυστύχημα στα Τέμπη και ανέφερε: «Είμαι ειλικρινά συγκλονισμένος από την τραγωδία των Τεμπών. Ως άνθρωπος, ως πατέρας, συμπάσχω, όπως συμπάσχει και όλη χώρα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να βιώσει το πένθος, τον πόνο και το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι οικογένειες, οι συγγενείς, οι φίλοι αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν».

«Η ειλικρινής συγγνώμη της κυβέρνησης απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία θα είναι “κούφια λόγια” αν δεν ακολουθήσουν πράξεις, έτσι ώστε να διορθωθούν οι παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων με ριζοσπαστικές αλλαγές οι οποίες θα κριθούν», πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα συγκεντρώθηκαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους. Ωχαδελφισμός, αναξιοκρατία, εργολαβικά συμφέροντα, προχειροδουλειές, κακοτεχνίες, συμβάσεις που λιμνάζουν, διαχρονική πολιτική ευθύνη και τοξική κομματική αντιπαράθεση.

Αντιθέτως, στα πρώτα κύματα της πανδημίας- το βίωσα τότε ως υπουργός Υγείας- το ίδιο δημόσιο, οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι νοσηλευτές, οι οδηγοί του ΕΚΑΒ, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, πάλευαν μέσα στα νοσοκομεία να μη φεύγει κανένας από τη βάρδιά του, φρόντιζαν τους συνανθρώπους μας, έσωζαν ανθρώπινες ζωές και ο πολιτικός διάλογος και η συναίνεση ήταν σε καλύτερο επίπεδο.

Οφείλω να το πω, γιατί τα παιδιά αυτά τα οποία μπήκαν μέσα στα βαγόνια και έσωσαν τους συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα και η αρετή πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα του ελληνικού κράτους» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.