Θύμα απάτης η Φαίη Σκορδά: «Έχω πάθει σοκ, είναι και επικίνδυνο αυτό»

Θύμα απάτης η Φαίη Σκορδά: «Έχω πάθει σοκ, είναι και επικίνδυνο αυτό»

Όπως έγινε γνωστό, θύμα απάτης έπεσε η Φαίη Σκορδά όπως αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή της “Fay’s Time”.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια πήρε τον λόγο και ανέφερε πως κάποιος πήρε ένα απόσπασμα από συνέντευξή της την εκπομπή της πέρσι και άλλαξε τα δικά της λόγια και του καλεσμένου της μέσω ΑΙ.

«Θέλω να δούμε κάτι σοβαρό, που δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά και σε άλλα διάσημα πρόσωπα που λόγω της δουλειάς τους έχουν μία συγκεκριμένη προβολή. Συζητούσαμε και προχθές για την τεχνητή νοημοσύνη και που μπορεί να φτάσει. Όχι μόνο στα πλαίσια του μοντάζ, του photoshop μιας συγκεκριμένης φωτογραφίας, αλλά να αλλάξει η φωνή, να αλλάξει το πρόσωπο και να σου βάλουν λόγια στο στόμα…

Πήραν ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη με έναν καλεσμένο διατροφολόγο και άλλαξαν και τα δικά μου λόγια και τα δικά του, χρησιμοποιούν όμως τις δικές μας φωνές. Να πω ότι όλο αυτό είναι απάτη, είναι fake και έχει δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε. Αρκετοί μου έστειλαν στο Instagram ότι το κατάλαβαν αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με αυτή την τεχνολογία», είπε η Φαίη Σκορδά και στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο που είναι προϊόν απάτης στον αέρα του ΣΚΑΪ.

«Έχω πάθει σοκ. Είναι και επικίνδυνο αυτό, γιατί πέρα από το οικονομικό είναι πια και θέμα υγείας. Σοκαριστικό», πρόσθεσε η Φαίη Σκορδά.