Θάνος Πλεύρης: «Η επίσκεψη στα Τέμπη ήταν από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μου»

Θάνος Πλεύρης: «Η επίσκεψη στα Τέμπη ήταν από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, βρέθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργείο Υγείας μεταξύ άλλων μίλησε για τις πιο δύσκολες στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης εξομολογήθηκε ότι οι δύο εξ αυτών είναι το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά η έλλειψη κρεβατιών και ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δύο είναι οι πιο δύσκολες στιγμές στο μυαλό μου. Η πρώτη είναι η επίσκεψη στα Τέμπη γιατί έγινε τις πρώτες στιγμές που έπρεπε να είναι έτοιμο το σύστημα να δεχτεί τραυματίες και νεκρούς. Και η ανάγκη να βλέπεις τους συγγενείς των θυμάτων να τους ανακοινώνεις την πραγματικότητα. Αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο πολύ μεγάλης δυσκολίας, να αισθάνεσαι ντροπή και βάρος. Και το δεύτερο πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι –και το θυμάμαι- είναι ο περσινός χειμώνας» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

«Η εικόνα τους δύσκολους μήνες της πανδημίας να βλέπεις real time ότι τελειώνουν κρεβάτια, ΜΕΘ, κλίνες και να ψάχνεις την επόμενη μέρα τι πρέπει να καλύψεις. Έβλεπα την ετοιμότητα και τους αυτοματισμούς που έχει αναπτύξει το νοσηλευτικό προσωπικό που μπορούσαν μέσα σε 20-40 λεπτά να αναπροσαρμόζουν σχέδια. Είναι καταστάσεις που σε σφίγγουν. Έφερνα τον εαυτό μου πολλές φορές. Διασωληνωμένος ήμουν και εγώ» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.