Θανάσης Βισκαδουράκης: «Εισπρακτική πήρε από τον πεθερό μου την αποζημίωση για τις πλημμύρες»

Θανάσης Βισκαδουράκης: «Εισπρακτική πήρε από τον πεθερό μου την αποζημίωση για τις πλημμύρες»

Σε μια καταγγελία σχετικά με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, προχώρησε Θανάσης Βισκαδουράκης μέσα από την εκπομπή “LIVE NEWS” και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός κατήγγειλε πως αποζημιώσεις ύψους 6.500 ευρώ που κατατέθηκαν προσωρινά στους λογαριασμούς πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, μετά το φονικό πέρασμα του Daniel στην περιοχή, κατέληξαν σε εισπρακτικές εταιρείες.

Μάλιστα, ο Θανάσης Βισκαδουράκης κατήγγειλε ότι η «αρπαγή» του ποσού συνέβη στον πεθερό του αλλά και σε άλλους πλημμυροπαθείς που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων είναι ακατάσχετα και δε συμψηφίζονται με χρέη στην εφορία.

«Έδωσε το κράτος, και καλά έκανε, 6.500. Εγώ θα μιλήσω για τη δική μου οικογένεια, την πεθερά μου και τον πεθερό μου. Ακόμα δεν έχουν κρεβάτι, δεν έχουν κουζίνα, δεν έχουν ψυγείο. Έχει δώσει το κράτος κάποια λεφτά. Μετά βασάνων, βρήκαμε στον Παλαμά ένα σπίτι, με κάπως, χαμηλό ενοίκιο. Θέλουν και μπροστά 2-3 μήνες.

Και ξαφνικά, μου λέει ο πεθερός μου ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά στην τράπεζα. Τα πήρε μια εισπρακτική. Είναι αγρότες ο πεθερός με την πεθερά μου. Χρωστούσαν όντως στην τράπεζα και του λείπουν όντως, τα 6.500 χιλιάρικα που τους έδωσε το κράτος για βοήθεια. Του κόπηκαν τα πόδια και άρχισε να κλαίει. Εγώ, κάνω τόσο αγώνα από την Αθήνα να τους βοηθήσουμε.

Εμείς από την Αθήνα ωραία τα βλέπουμε. Αν μιλήσεις όμως με αυτούς τους ανθρώπους, υποφέρουν, πεινάνε, πονάει η ψυχή τους. Είναι και άλλοι συγχωριανοί απ’ ότι μου είπε που έπαθαν το ίδιο, αλλά φοβούνται να μιλήσουν…» είπε ο Θανάσης Βισκαδουράκης.