Τα συγκινητικά λόγια της Δώρας Τσαμπάζη και του Μιχάλη Μουρούτσου για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη στα βραβεία ΠΣΑΤ

Τα συγκινητικά λόγια της Δώρας Τσαμπάζη και του Μιχάλη Μουρούτσου για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη στα βραβεία ΠΣΑΤ

Οι καλύτεροι αθλητές και οι ομάδες που ξεχώρισαν το 2022, βραβεύτηκαν στην 69η Ετήσια Γιορτή των Κορυφαίων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Μάλιστα, στην εκδήλωση βρέθηκε η σύζυγος του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη προκειμένου να παραλάβει το βραβείο του αλλά και ο Μιχάλης Μουρούτσος ο οποίος υπήρξε καλός του φίλος και συναθλητής.

Ενώ τα λόγια της Δώρας Τσαμπάζη και του Μιχάλη Μουρούτσου κατά την παραλαβή του βραβείου στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαϊδη ήταν όμως άκρως συγκινητικά.

«Εύχομαι να μην ήμουν εδώ και να μην ήταν αυτός ο λόγος που βρίσκομαι εδώ… Ο Αλέξανδρος ήταν ένας υπέροχος σύντροφος και πατέρας. Ένας αθλητής με τη δική του μοναδική πορεία στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα… Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην κορυφή, η επιτυχία δεν τον διάβρωσε, δεν τον άλλαξε. Αντίθετα, τον έκανε ακόμα πιο ταπεινό, ακόμα πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο αλληλέγγυο και έτσι έφτασε και σε αυτή την πολύ συγκινητική απόφαση να δώσει τα μετάλλιά του σε δημοπρασία λίγο πριν φύγει» είπε η Δώρα Τσαμπάζη.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μουρούτσος πρόσθεσε: «Στον αθλητισμό, δεν κερδίζεις μόνο μετάλλια και βραβεία, κερδίζεις και φίλους. Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που είχε ιδιαίτερα μεγάλη ψυχή, που ήταν δοτικός με τους ανθρώπους που αγαπούσε και είχε δίπλα του αλλά κυρίως, ήταν δίκαιος με όλους. Έχουμε ζήσει πάρα πολύ δυνατές στιγμές με τον Αλέξανδρο και γι΄αυτόν τον λόγο, τα χέρια μου ήταν πάρα πολύ βαριά που κουβαλούσα όλο αυτό το βάρος. Ο θάνατός του ήταν κάτι που συγκλόνισε όλη τη χώρα και τα λόγια του ήταν αυτά που ένωσαν όλη τη χώρα. Ήταν μάθημα ζωής και μια κληρονομιά που άφησε παρακαταθήκη σε όλους μας».