Στέλιος Καλαθάς: «Θυμάμαι να με πνίγουν και να με σέρνουν πάνω στην άμμο, είχα πραγματικά ματώσει»

Στέλιος Καλαθάς: «Θυμάμαι να με πνίγουν και να με σέρνουν πάνω στην άμμο, είχα πραγματικά ματώσει»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Ποιος είναι πρωινιάτικα;”, παραχώρησε ο Στέλιος Καλαθάς.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την αγάπη του για την εκκλησία, τη συνεργασία με τον Νίκο Φώσκολο αλλά και τα ψευδή δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του ζωή.

«Όταν ήμουν μικρός έκανα λειτουργίες μες στο σπίτι, άναβα θυμιάτα και έβαζα τα σεντόνια σαν άμφια. Έκανα κανονικές λειτουργίες, έβγαζα τον Επιτάφιο μέσα στο σπίτι την Μεγάλη Παρασκευή. Η υποκριτική ήρθε από τα 11 μου χρόνια αν και ποτέ δεν ήθελα να γίνω επαγγελματίας ηθοποιός. Ήρθαν τα πράγματα λίγο από μόνα τους στη ζωή μου», είπε ο Στέλιος Καλαθάς.

«Σαφώς και ήταν κομβικό σημείο στην καριέρα μου η συνεργασία με τον Νίκο Φώσκολο. Τότε ήμουν ακόμα στη δραματική σχολή, ήμουν ένα κοτοπουλάκι που δεν ήξερε που του πάνε τα τέσσερα και βρίσκεται ένας τεράστιος σκηνοθέτης που μου εμπιστεύεται τις πρώτες σκηνές στη Λάμψη. Βεβαίως και θυμάμαι ακόμα την πρώτη μου σκηνή.

Από την μία είχε τέτοια ταλαιπωρία, ένα τόσο δύσκολο γύρισμα στην παραλία του Σχοινιά με ελικόπτερα να πέφτουν, να με πνίγουν, να με σέρνουν πάνω στην άμμο, να με πλακώνουν πάνω στην άμμο, να τρέχουν τα αίματα…. Και αίματα αληθινά, πρέπει να πω, γιατί πίσω η πλάτη μου από το πήγαινε – έλα πάνω στην άμμο που με έσερναν είχε πραγματικά ματώσει. Την άλλη μέρα ξύπνησα και έπαθα μια πολύ ωραία ηλίαση, έπεσα κάτω λιπόθυμος και με έτρεχαν στα νοσοκομεία αλλά άξιζε τον κόσμο γιατί η Τέχνη θέλει θυσίες» ανέφερε ο Στέλιος Καλαθάς για τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο.

Μάλιστα, ο Στέλιος Καλαθάς αναφέρθηκε και στα ψευδή δημοσιεύματα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για εκείνον, λέγοντας: «Πολλές φορές μου είχαν ζητήσει από περιοδικά να στήσουνε μια σχέση. Όταν είχε γραφτεί ότι έχω σχέση με την Δήμητρα Λιάνη, εκεί γέλασα πάρα πολύ! Εκεί γελάς. Στεναχωριέμαι γιατί πραγματικά μέχρι και τώρα τελευταία μου είχαν πάρει μια συνέντευξη από περιοδικό και έβαλαν έναν τίτλο ότι «από τότε που είμαι ανάπηρος». Είχα πει κάτι για τον πατέρα μου και το έβαλαν δίπλα στο δικό μου όνομα».