Σταύρος Νικολαΐδης: «Δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε γιατί λέγαμε πως έτσι είναι αυτός»

Σταύρος-Νικολαΐδης-250x250.jpg

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον», παραχώρησε ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την ψυχολογική κακοποίηση που δέχονται οι ηθοποιοί από τους σκηνοθέτες, ενώ αποκάλυψε αν θα ήθελε ο γιος του να ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Θα άφηνα τον γιο μου να γίνει ηθοποιός αλλά δεν θα το έκανα με χαρά. Δεν θα ήταν το καλύτερό μου, αλλά αν το θέλει και του αρέσει, είμαι ok. Θεωρώ ότι κάνουμε ένα πολύ όμορφο επάγγελμα στη χειρότερη χώρα που μπορούμε να το κάνουμε. Οι ηθοποιοί αντιμετωπιζόμαστε σαν χομπίστες.

Δηλαδή πρέπει να έχουμε λυμένα όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας και πρέπει να παρακαλάμε για να πληρωθούμε. Η ψυχολογική πίεση που δεχόμαστε από κάποιους ανθρώπους σε αυτή τη δουλειά – που ελπίζω κάποια στιγμή να τελειώσει- δεν ισοφαρίζεται με το χειροκρότημα του κόσμου», είπε ο Σταύρος Νικολαΐδης.

«Όλοι μας έχουμε περάσει κακοποίηση και δεν αναφέρομαι μόνο στα σεξουαλικά. Εμείς μεγαλώσαμε σε μία γενιά όπου το ταλέντο ενός ανθρώπου δικαιολογούσε όποια τρέλα ή συμπεριφορά και δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε γιατί λέγαμε πως έτσι είναι αυτός.

Σαφώς φοβόμασταν και για τη δουλειά μας. Εάν σου συμβεί ένα περιστατικό στις πρόβες ή στις παραστάσεις και τσακωθείς με αυτόν τον άνθρωπο, αρχικά έχεις χάσει τη δουλειά σου. Πριν βγει το κίνημα #metoo, στο οποίο δώσανε βάση στα λεγόμενα κάποιων ηθοποιών που έχουν υποστεί τέτοιες καταστάσεις, περνούσαν απαρατήρητα και σου έλεγαν πως φταις εσύ», κατέληξε ο ηθοποιός.