Σωτήρης & Βασιλική: Παραδησιακό | Νέα Κυκλοφορία

Σωτήρης-Βασιλική-250x250.jpg

Με χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του πρώτου από τα τρία τραγούδια, με τίτλο «Παραδησιακό», του σχήματος «Σωτήρης & Βασιλική».

Το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική», αποτελείται από τον Σωτήρη Παπαστάμου και την Βασιλική Καρανίκα.

Ο Σωτήρης, μουσικός, κιθαριστής κυρίως κλασικής κιθάρας, με σπουδές στην κλασική κιθάρα. Έχει κατεξοχήν ακούσματα παραδοσιακής μουσικής, ροκ αναζητήσεις και είναι δέκτης έντεχνων επιρροών. Είναι ο δημιουργός των τραγουδιών, γράφοντας την μουσική, αλλά και τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια του. Τα παραπάνω εξηγούν τους λόγους που οι συνθέσεις του κινούνται στους μουσικούς άξονες: παραδοσιακής, ροκ, κλασικής, έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Η μεγάλη του αγάπη για την ποίηση τον οδηγεί στον δρόμο της συνεργασίας , με τον βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, ποιητή Δημήτρη Σολδάτο. Κάνουν μαζί το πρώτο single το 2020 με το τραγούδι «Μοιρολόγι». Το βίντεο του τραγουδιού αποσπά διθυραμβικές κριτικές, έχοντας σαν ερμηνευτή του τραγουδιού τον Γιάννη Χαλκιαδάκη και το σκηνοθετικό αποτύπωμα της Έφης Κούλη.

Η Βασιλική είναι ηθοποιός, με σπουδές στη δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και πολύχρονη ενασχόληση με το θέατρο. Έχει αγαπήσει από νωρίς τη μουσική και έχει λάβει φωνητική εκπαίδευση. Έχει τραγουδήσει σε χορωδίες και παραστάσεις. Η επιρροή του θεάτρου στις ερμηνείες της είναι εμφανής, στοιχείο το οποίο είναι ζητούμενο στα τραγούδια του σχήματος, όπου ο γλαφυρός λόγος και η ποίηση των στίχων απαιτούν θεατρική έκφραση.

Το τραγούδι «Παραδησιακό» ξεκίνησε όταν ο Σωτήρης και η Βασιλική διάβασαν το ομώνυμο ποίημα του Δημήτρη Σολδάτου. Τους έκανε εντύπωση η δυναμική των στίχων και η παραδοσιακή χροιά τους. Ο Σωτήρης συνέθεσε την μουσική, η οποία καθρεφτίζει το ποτάμι, τον αέρα και το φεγγάρι, με μια ορμητική ροή. Με έναν πολύ πρωτότυπο συνδυασμό παραδοσιακού ρυθμού, ροκ κιθάρας και μια ασυνήθιστη ενορχήστρωση, το τραγούδι αυτό είναι μια νέα και δροσερή πρόταση για το έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Τη νέα κυκλοφορία συνοδεύει ένα ατμοσφαιρικό music video, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαστάμου και επιμέλεια Νίκου Τσώλη (StudioTsolisThiva), μεταφέροντας ατόφιες τις εικόνες που πηγάζουν από τον έμμετρο λόγο του Δημήτρη Σολδάτου.

Το «Παραδησιακό» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Μουσικό σχήμα: Σωτήρης & Βασιλική
Στίχοι: Δημήτρης Σολδάτος
Μουσική: Σωτήρης Παπαστάμου
Ερμηνεία: Βασιλική Καρανίκα, Σωτήρης Παπαστάμου

Ενορχήστρωση – Προγραμματισμός: Σωτήρης Παπαστάμου
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Ευθυμίου
Μαντολίνο: Άγγελος Παπαφιλίππου
Μίξη-Master: Studio Pazl

Σκηνοθεσία Video: Κωνσταντίνα Παπαστάμου
Επεξεργασία – Επιμέλεια βίντεo: StudioTsolisThiva – Νίκος Τσώλης