Σία Κοσιώνη: «Δεν θέλω να ακούσει ο γιος μου ένα ρεπορτάζ με σκοτωμούς, αλλάζω κανάλι»

Σία Κοσιώνη: «Δεν θέλω να ακούσει ο γιος μου ένα ρεπορτάζ με σκοτωμούς, αλλάζω κανάλι»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά, βρέθηκε η Σία Κοσιώνη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματός της, για τον γιο της Δήμο.

Μάλιστα, η Σία Κοσιώνη αναφέρθηκε και στο θέμα της Πάτρας και τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αποκαλύπτοντας πως αλλάζει κανάλι για τον γιο της κάθε φορά που παίζει κάτι τρομακτικό στην τηλεόραση.

«Χτίζεις ένα μηχανισμό άμυνας που κρατάει ό,τι πρέπει να κρατήσει ή ότι δεν μπορεί να αποβάλλει γιατί συμβαίνουν και πράγματα τα οποία μπορεί να σηκώσει η πέτσα σου. Δεν μπορείς να τα μεταβολίσεις, βλέπε πόλεμος, βλέπε την ιστορία με την Πάτρα και πολλά άλλα. Θα γυρίσεις στο σπίτι σου θα το συζητήσεις, θα πας έξω θα το συζητήσεις, οπότε δεν μπορείς να ξεφύγεις. Κατά τα άλλα, υπάρχει ένα μηχανισμός που δημιουργεί μία άμυνα», είπε η Σία Κοσιώνη.

«Αναγκαστικά το παιδί μου είναι ένα πάρα πολύ ενημερωμένο παιδί, γιατί ζω σε έναν συγκεκριμένο κόσμο και εκεί ζει και το παιδί. Παρακολουθεί ειδήσεις, αλλά δεν σας κρύβω πως τον τελευταίο καιρό αλλάζω το κανάλι όταν είναι μπροστά το παιδί. Όταν ας πούμε παίζει η υπόθεση με τα τρία παιδιά στην Πάτρα, όταν ξέρω ότι θα ακολουθήσει ένα ρεπορτάζ με σκοτωμούς δεν θέλω να το ακούσει. Ξέρει όμως ότι γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία, ξέρει ότι ο πόλεμος είναι ένα κακό πράγμα.

Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να εισάγονται από νωρίς στην αλήθεια, σε μία ισορροπία με το παραμύθι, όμως να μην ονειροβατούνε και τα παιδιά. Μπαίνουμε σε έναν απρόβλεπτο και πολύπλοκο κόσμο, οπότε μικροί και μεγάλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πολύ προσγειωμένοι και πολύ υποψιασμένοι», κατέληξε η Σία Κοσιώνη.