Πέτρος Λαγούτης: “Ήξερα για μια περίπτωση αλλά δεν ήταν δουλειά μου να επέμβω”

Πέτρος Λαγούτης: “Ήξερα για μια περίπτωση αλλά δεν ήταν δουλειά μου να επέμβω”

Για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του θεάτρου μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε», ο Πέτρος Λαγούτης.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας λέγοντας πως γνώριζε μόνο για ένα περιστατικό αλλά δεν ήταν δουλειά του να επέμβει.

Ακόμα ο Πέτρος Λαγούτης μίλησε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη νομοθεσία σε τέτοιες υποθέσεις.

Αν μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση δεν έχω δει ποτέ κάτι αν μιλάμε στο γενικότερο πλαίσιο του εργασιακού εκφοβισμού ναι έχω δει. Υπήρχε ένα γενικότερο κλίμα από ανθρώπους μεγαλύτερους που δεν ήταν εύκολο να το σταματήσεις. Ο κύριος Κιμούλης που είναι ο μόνος που έχει κατηγορηθεί για λεκτική βία, δεν έχω δουλέψει ποτέ. Για τους άλλους που κατηγορούνται για σεξουαλική βία και έχω συνεργαστεί, δεν έχω δει ποτέ κάτι.

Ένα περιστατικό μου το είχε διηγηθεί συνάδελφος πριν πολλά χρόνια αλλά δεν ήταν δουλειά μου να επέμβει. Είναι από αυτά που έχουν καταγγελθεί. Σε αυτές τις ιστορίες τα πρόσωπα των θυτών έχουν τη μικρότερη σημασία… Σαφώς και πρέπει να τιμωρηθούν τα πρόσωπα αυτά μεγαλύτερο κέρδος ίσως να είναι η ανακούφιση που νιώθουν τα θύματα. Αυτή η ιστορία του metoo δεν πρέπει να περιοριστεί σε συγκεκριμένα πράγματα… Ανοίγουν και άλλα θέματα πιο σημαντικά, όπως οι νόμοι που ισχύουν.

Δε μπορεί το 2021 να παραγράφονται σε 15 χρόνια τέτοιες υποθέσεις και τα χρέη μας να παραγράφονται μετά από 20 χρόνια… Στα 15 έτη ένα παιδί μπορεί να αποφασίσει για την αλλαγή φύλου. Τα κακουργήματα που αφορούν βιασμό, για ασέλγεια σε ανήλικο μιλάμε για τιμωρία μέχρι τα 12 έτη για τουλάχιστον 12 χρόνια, 12-14 10 χρόνια, 14-15 τουλάχιστον 2 χρόνια και μετά τα 15 τίποτα”.