Πέτρος Γαϊτάνος για νομοσχέδια για ομόφυλα ζευγάρια: «Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι μοιράζονται μια αγάπη θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό”

Πέτρος Γαϊτάνος για νομοσχέδια για ομόφυλα ζευγάρια: «Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι μοιράζονται μια αγάπη θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό"

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Super Κατερίνα” και την Κατερίνα Καινούργιου, παραχώρησε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Ο καλλιτέχνης μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη θέση που πήρε η Εκκλησία.

«Επίτρεψε μου να μην σχολιάσω κάτι για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις, γιατί δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ένας ιερέας ή ένας μητροπολίτης μπορεί να λέει κάτι το οποίο πιθανόν εμείς δεν βλέπουμε ή πιθανόν δεν το λέει ακριβώς έτσι. Πιθανόν να είναι μια ηχηρή καμπάνα που στη διάρκεια δεν θα ξαναηχήσει. Κάποιοι άνθρωποι είναι ιδιαιτέρως αξιόλογοι και θα ήθελα, ανεξάρτητα με το εάν διαφωνούμε ή συμφωνούμε ο καθένας με κάποια πράγματα», είπε ο Πέτρος Γαϊτάνος και συνέχισε:

«Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι, όπως κι αν είναι και ότι κι αν είναι, μοιράζονται μια τρυφερότητα, μια αγάπη και έναν έρωτα θα πρέπει όλοι να στεκόμαστε με σεβασμό και απάθεια. Δεν μας αφορά. Από εκεί και πέρα όμως όλα τα υπόλοιπα έχουν πάρα πολύ κουβέντα. Σκεφτείτε να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, οποιοσδήποτε από εμάς, να σε κυνηγούν χιλιάδες άνθρωποι και να σε δείχνουν γιατί αγαπάς έναν άνθρωπο.

Στέκομαι στην αγάπη, στην τρυφερότητα και στη συντροφικότητα. Αυτό μπορεί μετά να εξελιχθεί, δηλαδή ο τρόπος αυτός του έρωτα οποιουδήποτε, μπορεί να εξελιχθεί είτε ετεροφυλόφιλοι είτε ομοφυλόφιλοι με διάφορους τρόπους. Εμείς δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση, θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα και να παίρνουμε ίσως θέση διαφορετική σε αυτό το οποίο ξεφεύγει είτε γιατί γίνεται πολύ επιθετικό και ακραίο είτε γιατί γίνεται πολύ προσβλητικό γύρω από τα κοινά ήθη και τις αξίες».