Πέθανε ο Pelé: Παγκόσμιος θρήνος στο ποδόσφαιρο

Πέθανε ο Pelé: Παγκόσμιος θρήνος στο ποδόσφαιρο

Θρήνος σκόρπησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο θάνατος ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ύστερα από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο Pelé, “βυθίζοντας” στο πένθος ολόκληρη τη Βραζιλία.

Όπως είναι γνωστό, ο θρύλος του ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο.

Ενώ την είδηση του θανάτου του μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία και επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Τζο Φράγκα.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση της η κόρη του Pelé το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου 2022, έγραψε: «Όλα όσα είμαστε είναι χάρη σ’ εσένα. Σε αγαπάμε χωρίς όρια, αναπαύσου εν ειρήνη».

Να πούμε πως τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Βραζιλιάνος εισήχθη στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο.

Για λίγες ημέρες παρέμεινε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός του να ανταπεξέλθει από το σοβαρό χειρουργείο.

Στις 13 του μήνα βγήκε από την εντατική, ενώ στις 30 πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου συνέχισε εκεί τις χημειοθεραπείες.

Ενώ τον Νοέμβριο του 2022 έγινε εκ νέου εισαγωγή στο νοσοκομείο καθώς η χημειοθεραπεία στην οποία υποβαλλόταν δεν είχε αποτελέσματα.

Στις 3 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι μπήκε σε αποκλειστική καταπραϋντική θεραπεία και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή.