Περικλής Κονδυλάτος: “Γονάτισα μπροστά του και τον παρακαλούσα να μου δώσει φαγητό”

Περικλής Κονδυλάτος: “Γονάτισα μπροστά του και τον παρακαλούσα να μου δώσει φαγητό”

Καλεσμένος στη  εκπομπή “Καλοκαίρι #not” της Ελένης Τσολάκη, βρέθηκε ο Περικλής Κονδυλάτος και μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία του στο Survivor.

Μάλιστα, ο σχεδιαστής κοσμημάτων συγκλόνισε αναφέροντας πως χρειάστηκε να παρακαλέσει γονατιστός έναν φτωχό άνθρωπο που έμενε στη ζούγκλα, προκειμένου να του δώσει λίγο φαγητό.

“Ο μεταβολισμός μου, όπως όλων των παιδιών, έχει λίγο χτυπηθεί και είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρω πίσω τη χαμένη μυϊκή μάζα. Γιατί, όταν πεινάει το σώμα αρχίζει και τρώει τον εαυτό του. Είναι δύσκολο να επανέλθει αυτό το πράγμα όταν έχει κρατήσει για καιρό, γιατί εγώ έκατσα δύο μήνες. Επειδή δεν ήξερα ότι θα μπω στο Survivor, είχα μπει σε μια διαδικασία να πάρω όγκο και όταν παίρνεις όγκο, παίρνεις και λίπος. Και μπήκα στο παιχνίδι λίγο… τροφαντούλης.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολα στο Survivor με το φαγητό. Τον πρώτο καιρό ειδικά ήταν για όλους μας μια εξωπραγματική εμπειρία, γιατί δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να στερούμαστε το φαγητό, είναι κάτι εκτός της φαντασίας μας. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία νομίζω ότι δεν θα την αφήσουμε να φύγει από μέσα μας όσοι θέλουμε να βελτιωθούμε ως άνθρωποι.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτό που εμάς μάς πόνεσε για κάποιους άλλους είναι η πραγματικότητά τους, γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Η κατάσταση που ζήσαμε στον Άγιο Δομίνικο εμένα με συγκλόνισε και όταν έφυγα είπα ότι δεν θα επιστρέψω ξανά στον εαυτό μου να είμαι στην κοσμάρα μου”, είπε ο Περικλής Κονδυλάτος.