Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις γυναικοκτονίες, τη ραπ μουσική και τις συμβουλές στις κόρες του

Κυριάκος-Μητσοτάκης-2-250x250.png

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και την Κατερίνα Καινούργιου, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τις γυναικοκτονίες, τη ραπ μουσική, αλλά και την προσωπική του ζωή.

«Στην διάρκεια της πανδημίας βγήκαν στην επιφάνεια πολλά περιστατικά βίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει ο όρος αυτός συμβολικά για να αναδείξουμε ένα θέμα που προϋπήρχε και για να δώσουμε δύναμη στις γυναίκες να μιλήσουν πριν να υπάρξουν άσχημες εξελίξεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενώ σχετικά με τη ραπ μουσική, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Πιο σημαντική παρέμβαση είναι αυτή που κάνουμε στη νέα γενιά, στα σχολεία μας. Να μάθουμε στα νέα παιδιά γιατί το να είσαι βίαιος και τσαμπουκάς δεν είναι κουλ. Έχουμε πολλά προγράμματα ενημέρωσης των παιδιών. Έχουμε σημαντικά προγράμματα στα εργαστήρια για να τους εξηγήσουμε ότι καμία μορφή βίας φυσικής ή bullying δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δυστυχώς υπάρχει μια καλλιτεχνική έκφραση μουσικής που δείχνει ακριβώς τα ανάποδα στερεότυπα με αυτά που θέλουμε να προβάλλουμε, με γυναίκες αντικείμενα από άντρες που τους εκμεταλλεύονται. Παίρνω ξεκάθαρη θέση. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα περιορίσει την καλλιτεχνική έκφραση. Αλλά αυτά τα στερεότυπα προωθούν τη βία κατά των γυναικών. Μόνο και μόνο τα λεξιλόγια που χρησιμοποιούν είναι απαράδεκτα. Και δεν έχω καμία δυσκολία να το πω και ας με κάνει αυτό ελαφρώς αντιδημοφιλή σε ένα κομμάτι κοινού που μπορεί να του αρέσει αυτή η μουσική».

Όσο για το πώς έχει θωρακίσει τις κόρες του κατά των στερεοτύπων και της πατριαρχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό το κομμάτι έχει παίξει η μητέρα τους. Η Μαρέβα είναι μία εξαιρετικά δυναμική γυναίκα, μία αυτόνομη γυναίκα, που πατάει γερά στα πόδια της, μία γυναίκα που πρώτα και πάνω από όλα έμαθε στα κορίτσια της να διεκδικούν, να μπορούν να στέκονται με αυτοπεποίθηση απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία τους τύχει στη ζωή τους.

Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος, γιατί έχω δύο κορίτσια με μεγάλη αυτοπεποίθηση, που οραματίζονται και δουλεύουν σκληρά για το μέλλον που οραματίζονται και θέλουν να διαμορφώσουν οι ίδιες για τους εαυτούς τους. Είμαι πολύ περήφανος για τα τρία μου παιδιά. Τα κορίτσια είναι σύγχρονα με πολλές ευαισθησίες και πρώτα και πάνω από όλα είναι άνθρωποι. Είναι κορίτσια που νοιάζονται πραγματικά για τον άνθρωπο γύρω τους που πονάει, είναι κορίτσια που βοηθούν.

Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε ως γονείς στα παιδιά μας ήταν ότι είναι προνομιούχα παιδιά, τους έδωσε ο Θεός πολλά χαρίσματα και μεγαλώνουν σε μία οικογένεια με πολλά εφόδια, να σκεφτούν τι πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία και πώς μπορούν να είναι επιτυχημένοι και χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία».