Όσα είπε ο Δημήτρης Λάλος για το “Σασμό”, την ταινία που τον έκανε να σταματήσει να τρώει κρέας και το ρόλο του Μαθιού

Όσα είπε ο Δημήτρης Λάλος για το "Σασμό", την ταινία που τον έκανε να σταματήσει να τρώει κρέας και το ρόλο του Μαθιού

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ, βρέθηκε ο Δημήτρης Λάλος.

Ο ηθοποιός που έχει κλέψει την παράσταση τη φετινή τηλεοπτική σεζόν μέσα από τον ρόλο του Μαθιού στην σειρά «Σασμός», μεταξύ άλλων μίλησε για τον «Σασμό», την αναγνωρισιμότητα και τον ρόλο του σε αυτή:

«Είχα γνωρίσει την αναγνωρισιμότητα μέσα από το θέατρο. Το θέατρο όμως είναι πολύ περιορισμένο και σε χώρο και σε χρόνο… Ότι κάνεις κινηματογραφικά και τηλεοπτικά μπορεί να το δει και κάποιος σε επανάληψη. Από το σπίτι πάω στο θέατρο και το γύρισμα και το αντίστροφο οπότε δε συναντάω κανέναν. Ίσως στην Αττική Οδό να με χαιρετήσει κανείς.

Στο σούπερ μάρκετ πάω αλλά εκεί με έχουν συνηθίσει. Τα μηνύματα που παίρνω είναι φοβερά. Πολύ αστεία πολλές φορές. Χαίρομαι γιατί οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την Τέχνη μου. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια. Για τον χαρακτήρα στη σειρά υπάρχουν αρνητικά επειδή είναι ένας μονόχνοτος άνθρωπος ο Μαθιός. Συνήθως λένε ότι δεν έπρεπε να το κάνεις έτσι αυτό.

Σε κάθε χαρακτήρα που προσεγγίζω ψάχνω να βρω εμένα που με αγγίζει. Αυτό είναι το επάγγελμά μου. Να μπω σε έναν ρόλο, να μεγεθύνω κάποια στοιχεία που δεν έχω και να μικρύνω κάποια άλλα δικά μου… Δε ξέρω όμως τι γίνεται και ότι χαρακτήρα παίζω μου λένε “Σου πάει πολύ αυτός ο χαρακτήρας”, δε ξέρω πως γίνεται αυτό. Το να είναι κάποιος σκληρός αλλά και ευαίσθητος όπως ο Μαθιός σε μένα είναι το αντίθετο, είμαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος με σκληρά στοιχεία.

Πιστεύω πως άλλο η ομορφιά άλλο η γοητεία. Η προσωπικότητα είναι αυτή που φέρνει την ομορφιά, το κάλλος. Το τι είμαστε είναι ένα χωράφι που θέλει κάθε μέρα όργωμα και αν δουλέψεις το μέσα σου είσαι και γοητευτικός και ευπαρουσίαστος. Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που εκμεταλλεύεται ένα ωραίο πρόσωπο και του αρκεί αυτό. Για τον εαυτό μου δεν πιστεύω ότι είμαι όμορφος. Ποτέ δεν το πίστευα αυτό. Οι εκδηλώσεις θαυμασμού που λαμβάνω τώρα είναι από όλο το φάσμα, γυναίκες, άντρες, παιδιά. Είχα συναντήσει μια γυναίκα Ρομά κάποια στιγμή και μου λέει, “εσύ είσαι ο Κρητικός έρωτας;” αυτό ήταν το πιο ωραίο που έχω ακούσει.

Η Κρήτη με αγαπάει πάρα πολύ. Με περιμένουν πως και τι να πάω. Δε ξέρω αν πάω πως θα είναι αλλά νομίζω θα με αγκαλιάσουν. Από ότι έχω μάθει μας θεωρούν δικού τους ανθρώπους».

Μάλιστα, πάνω στην κουβέντα ο Δημήτρης Λάλος αποκάλυψε πως δεν έχει τελειώσει σχολή υποκριτικής και όταν του δόθηκε το βραβείο Χόρν, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν το καταστατικό μιας και μέχρι τότε το συγκεκριμένο βραβείο δινόταν μόνο σε ηθοποιούς που είχαν τελειώσει κάποια σχολή.

Ο Δημήτρης Λάλος ανέφερε ακόμη πως o ρόλος του στην ταινία Kala azar τον επηρέασε τόσο, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει σταματήσει να τρώει κρέας.