Όλγα Κεφαλογιάννη & Μίνως Μάτσας: «Θέλαμε ακόμη και σε αυτή την ηλικία να γίνουμε γονείς»

Όλγα-Κεφαλογιάννη-Μίνως-Μάτσας-250x250.png

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!, παραχώρησε ο Μίνως Μάτσας και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μέσα σε όλα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο συνθέτης, αποκάλυψαν άγνωστες λεπτομέρειες από την γνωριμία τους την δεύτερη συνάντησής τους αλλά και την ζωή τους μετά την απόφαση να παντρευτούν!

«Εγώ πάντως δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα είμαι με έναν πολιτικό» αποκαλύπτει η Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον Μίνω Μάτσα να απαντά: «Κι εγώ το ίδιο».

Να είσαι με πολιτικό;

Μ.Μ: Όχι

Ο.Κ: Καλά, ούτε με πολιτικό φανταζόσουν

Μ.Μ: Μα είχα μια τεράστια απόσταση από αυτό που λέγεται “πολιτική” και “πολιτικός”. Δε θα μπορούσα όμως να είμαι ούτε εγώ με έναν άνθρωπο που ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο. Δε θα μου ήταν ευχάριστο. Όταν είσαι μέσα στο ίδιο πράγμα, κάνεις πολύ zoom in και διαμορφώνεις μια γνώμη που δεν είναι σφαιρική.

Ο.Κ: Ισχύει.

Μ.Μ: Γιατί οι καλλιτέχνες νομίζω ότι είναι φύσει εσωστρεφείς.

Είναι αλήθεια, Όλγα, ότι σε εκείνη την πολυσυζητημένη πρώτη σας γνωριμία σας σύστησαν και ο Μίνως σε ρώτησε, “τι δουλειά κάνεις”;

Ο.Κ: Ναι, είχε γίνει στο Athenee, το πρώην Zonar’s.

M.M: Είχε δει το ίδιο βράδυ τον Βυσσινόκηπο, στο “Δημήτρης Χορν”

Ο.Κ: Σε σκηνοθεσία Μαρκουλάκη και είχα κυριολεκτικά μαγευτεί από τη μουσική.

Μ.Μ: Αυτά είναι επιτυχία, να φεύγει ο άλλος από μια παράσταση και να του έχει μείνει η μουσική.

Ο.Κ: Έχω πάει λοιπόν στο Athenee να συναντήσω την ξαδέλφη μου, τη Χρυσή (σ.σ Βαρδινογιάννη), που είναι η σύντροφος του Μαρκουλάκη.

Τη μετέπειτα κουμπάρα στον γάμο σας, σας πάντρεψε στις Σπέτσες μαζί με την Τζένη Μήτση.

Ο.Κ: Ναι. Αντίστοιχα έχει μιλήσει η Χρυσή στον Μίνω και του έχει πει, “θα έρθει και η ξαδέλφη μου”

Μ.Μ: Μου είχε πει, “θα είναι λίγο οικογενειακό και θα τελειώσουμε γρήγορα. Οπότε έλα, θα φύγουν μετά”.

Όλγα, όταν του είπες «σε θαυμάζω», είχες συνειδητοποιήσει ότι δεν θαυμάζεις μόνο τη μουσική του;

Ο.Κ: Όχι, καθόλου. Ήταν μια απλή κοινωνική γνωριμία. Επεισοδιακή βέβαια.

Μ.Μ: Προφανώς και χάρηκα σαν συνθέτης να μου λέει ένας άνθρωπος, «σε ακούω χρόνια». Και τότε αυτή η συστολή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε μένα προσωπικά. Πάντως, το υπόλοιπο βράδυ δε μου μίλησε.

Ο.Κ: Δε του μίλησα, δε μου μίλησε και δε ξαναβρεθήκαμε. Και τυχαίνει ένα χρόνο μετά να είμαι σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Μ.Μ: Ήταν του Γιώργου Νταλάρα για τα 50 του χρόνια.

Ο.Κ: Κάθομαι στην πρώτη σειρά, είναι γεμάτο το Ηρώδειο, δεν υπάρχει ούτε μια κενή θέση παρά μόνο μια δίπλα μου. Περιμένουμε να ξεκινήσει η συναυλία και μπαίνει ο Μίνως με ένα πορτοκαλί backpack στην πλάτη. Και τον βλέπω να έρχεται προς το μέρος μου.

Μ.Μ: Δεν είχα σκοπό να καθίσω εκεί.

Ο.Κ: Και λέω μέσα μου, «αν ο τύπος κάνει πάλι ότι δε ξέρει ποια είμαι, θα κάνω κι εγώ ότι δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου».

Μ.Μ: Εγώ, ήθελα να κάνω ένα πέρασμα από εκεί, να χαιρετήσω τον Νταλάρα και να πάω σε μια υποχρέωση που είχα μετά. Είμαι με το σακίδιο, το τζιν, έχω συναντήσει πολλούς γνωστούς και μου λέει η Καίτη Βαβαλέα του Ηρωδείου, Τη βλέπεις αυτή τη θέση: Πήγαινε εκεί”. Της λέω, “Δε θα κάτσω, πρέπει να φύγω”. και μου απαντά, “Ακούς τι σου λέω; Πήγαινε κάτσε εκεί”.

Και κάπως έτσι, ερχόμενοι και οι δυο από δεύτερους γάμους αποφασίζετε να είστε μαζί, να παντρευτείτε και τελικά να γίνετε γονείς.

Μ.Μ: Άλλαξε όλο το προσωπικό μας σύμπαν.

Ο.Κ: Πολύ αυθόρμητα. Αβίαστα ήρθε ότι θα θέλαμε ακόμη και σε αυτή την ηλικία, με ό,τι έχουμε ζήσει πίσω μας, να ζήσουμε μαζί την εμπειρία του να γίνουμε γονείς.

Μ.Μ: Κοίταξε, αυτό στο εμπνέει ο άλλος. Αλλιώς, δε το κάνεις αν δεν είναι αληθινό.