Ο Samuel Jackson κάνει βελονισμό και θεραπεία με βεντούζες σε γιοτ (Φωτογραφίες)

Ο Samuel Jackson κάνει βελονισμό και θεραπεία με βεντούζες σε γιοτ (Φωτογραφίες)

Ο Samuel Jackson που κάνει διακοπές με το πολυτελές γιοτ του στην Ιταλία, είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media και συχνά μοιράζετε με τους followers του στιγμές από την προσωπική και επαγγελματικη του ζωή.

Αυτή τη φορά, ο 74χρονος ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram, όπου είναι ξαπλωμένος σε μια ξαπλώστρα και έκανε βελονισμό, καθώς είχε τοποθετήσει βελόνες στον αριστερό του ώμο.

«Βελονισμός στον ήλιο!», έγραψε ο Jackson στη λεζάντα της ανάρτησης του.

Ενώ σε άλλη εικόνα, ο ηθοποιός φαίνεται να κοιτάζει το τηλέφωνό του, ενώ μια σωρεία από κυπελάκια βρίσκονται στην άνω σπονδυλική στήλη και τους ώμους του.

«Μικρό κυπελάκι για να το καλύψει!», σχολίασε ο Samuel Jackson στη λεζάντα, η οποία έδειχνε επίσης το κατάστρωμα ενός πολυτελούς γιοτ και μια θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Να πούμε πως αυτή η θεραπεία λέγεται cupping therapy και είναι στην ουσία βεντούζες και χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα ως μια εναλλακτική μορφή θεραπείας για την αντιμετώπιση διάφορων συμπτωμάτων και παθολογιών.

Ενώ σήμερα, αυτή πρακτική έχει επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς τα οφέλη της είναι πολλαπλά και χρησιμοποιείται από τους φυσικοθεραπευτές για την αντιμετώπιση μυϊκών σπασμών, αλλά και σαν αποθεραπεία μετά από έντονη άσκηση.

Αναλυτικότερα, στις συνεδρίες του «cupping therapy» χρησιμοποιούνται μικρά δοχεία, τα οποία εφαρμόζονται στο δέρμα προκαλώντας αναρρόφηση (πρόκληση ροής του δέρματος προς τα πάνω), κατά την οποία αυξάνεται η ροή του αίματος και της λέμφου τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή που εφάπτονται, όσο και περιμετρικά από αυτήν, καταφέροντα με αυτόν τον τρόπο, αποτελεσματικότερη αιμάτωση και οξυγόνωση των τοπικών ιστών.