Ο Michael Keaton αφιέρωσε το βραβείο του στα SAG Awards στον ανιψιό του που πέθανε

Ο Michael Keaton αφιέρωσε το βραβείο του στα SAG Awards στον ανιψιό του που πέθανε

Τα φετινά Screen Actors Guild Awards πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου στη Barker Hanger της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια και ανέδειξαν σε 15 κατηγορίες τις καλύτερες ερμηνείες σε τηλεόραση, κινηματογράφο και πλατφόρμες streaming.

Μάλιστα, ο Michael Keaton ήταν ανάμεσα στους νικητές της βραδιάς, καθώς κέρδισε το βραβείο SAG για την εξαιρετική του ερμηνεία στην τηλεοπτική σειρά Dopesick.

Ωστόσο όταν ο ηθοποιός θυμήθηκε τον ανιψιό του που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2016, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Μάλιστα, καθώς ο Keaton πήγε να παραλάβει το βραβείο του, αστειευόταν επειδή άργησε να επιστρέψει από την τουαλέτα και φαινόταν αρκετά άνετος, τα γέλια όμως υποχώρησαν όταν ο ηθοποιός μοιράστηκε το πόσο «ευγνώμων» ένιωσε, που ήταν μέρος μιας παραγωγής που δημιουργεί «σκέψη, συνομιλία και πραγματική αλλαγή».

«Αυτό είναι για τον ανιψιό μου, τον Μάικλ, και την αδερφή μου, την Παμ. Έχασα τον ανιψιό μου τον Μάικλ από ναρκωτικά και με πονάει. Στην αδερφή μου Παμ, ευχαριστώ», είπε ο Michael Keaton με τρεμάμενη φωνή, καθώς κρατούσε το αγαλματίδιο και αφιέρωσε το βραβείο στον ανιψιό του, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης και ηρωίνης.

H μίνι σειρά Dopesick στην οποία πρωταγωνίστησε ο ηθοποιός, εξετάζει πώς μια εταιρεία πυροδότησε την χειρότερη επιδημία ναρκωτικών στην ιστορία της Αμερικής.

Η σειρά μεταφέρει τους θεατές στο επίκεντρο της μάχης της Αμερικής με την εξάρτηση στα οπιοειδή φάρμακα, από τα γραφεία των μεγάλων φαρμακευτικών, την αναστατωμένη μεταλλευτική βιομηχανία της Virginia, μέχρι και τους διαδρόμους της Δίωξης Ναρκωτικών.