Αντιδράσεις προκλήθηκαν με την απόφαση να ανοίξουν ορισμένα νυχτερινά μαγαζιά το Σάββατο 4 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
Ανάμεσα σε αυτά και το κέντρο που τραγουδάει ο Γιώργος Τσαλίκης.
Μάλιστα, ο τραγουδιστής εξήγησε γιατί βγήκε στη σκηνή να τραγουδήσει, κάνοντας μια προσωπική εξομολόγηση.
«Για να περάσουμε καλά μέχρι το πρωί θέλω να σας πω δύο πολύ σύντομα και αληθινά λόγια, χωρίς να πέσουμε, εκ μέρους και του Γιώργου γιατί το συζητήσαμε. Όλοι ζήσαμε ακριβώς τα ίδια αυτές τις ημέρες. Την πίκρα τη στενοχώρια και την απογοήτευση. Όταν ήμουν στο Romeo έχασα τον αδερφό της γυναίκας μου και το επόμενο βράδυ πήγα στο μαγαζί να δουλέψω με χώματα στα χέρια.
Σε αυτό το μαγαζί δουλεύουν 50-60 άτομα. Γι’ αυτούς δεν είναι διασκέδαση, είναι η δουλειά τους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Το πένθος είναι υποκειμενικό. Μέσα από τη μουσική έρχεται η θεραπεία. Σήμερα το βράδυ λοιπόν, χωρίς να ξεχνάμε θα θεραπευτούμε μέσα από την μουσική. Καλή διασκέδαση» είπε ο Γιώργος Τσαλίκης.