Ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Όπως έγινε γνωστό, ο Γιώργος Λάνθιμος τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο του 80ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τον Χρυσό Λέοντα, για την ταινία του “Poor Things” με πρωταγωνίστρια Emma Stone.

Ωστόσο, η ηθοποιός, φίλη του Έλληνα σκηνοθέτη και επίσης παραγωγός της ταινίας, δεν μπόρεσε να κάνει το ταξίδι στη Βενετία, λόγω της απεργίας που παραλύει το Hollywood και απαγορεύει στους ηθοποιούς να προωθήσουν τις ταινίες.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Φεστιβάλ, το συνεργείο και όλους τους συνεργάτες. Πήρε κάποια χρόνια μέχρι η κινηματογραφική βιομηχανία να είναι έτοιμη για μία τέτοια ταινία» είπε ο Γιώργος Λάνθιμος παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαρίστησε τον συγγραφέα του βιβλίου Alasdair Gray και τον σεναριογράφο Tony McNamara, ο οποίος επίσης απουσίαζε από την τελετή λόγω της εν εξελίξει απεργίας των Αμερικανών σεναριογράφων στους οποίους ο Έλληνας σκηνοθέτης εξέφρασε τη συμπαράσταση του.

Μάλιστα, ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε τη σύντροφο του, που “είναι πάντα εδώ για μένα. Και πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω αυτό το απίστευτο πλάσμα, τον χαρακτήρα της ταινίας- την Μπέλα Μπάξτερ και βέβαια την Emma Stone που είναι και αυτή ένα απίστευτο πλάσμα” δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.