Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αποκάλυψε τον λόγο που έχει κάνει ασφάλεια στον γιο του στη Γαλλία

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αποκάλυψε τον λόγο που έχει κάνει ασφάλεια στον γιο του στη Γαλλία

Για τη ζημιά 77 εκ. δολαρίων που έγινε σε μουσείο της Ταιβάν συζήτησαν στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» της ΕΡΤ.

Μάλιστα, ο Φώτης Σεργουλόπουλος με αφορμή την συζήτηση αυτή αποκάλυψε πως έχει κάνει ειδική ασφάλεια στον γιο του για να μην πληρώσει, σε περίπτωση που κάποια στιγμή κάνει ζημιά σε κάποιο μουσείο της Γαλλίας.

«Έχω ασφαλίσει τον γιο μου στη Γαλλία, αν μπει σε μουσείο και κάνει ζημιά να μην το πληρώσω. Υπάρχει ειδική ασφάλεια για τα παιδιά που αν κάνουν ζημιά σε κάποιο μουσείο, δε πληρώνουν. Το είχα φόβο. Γιατί θα σου πω…», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και εξήγησε τον λόγο που το έκανε.

«Να το πω και αυτό! Έχω χαλάσει έργο τέχνης στο Beaubourg στο Παρίσι. Ήταν τη δεκαετία του ’80 που κάναμε τους έξυπνους και νομίζαμε ότι όλα είναι διαδραστικά και τέτοια… Και ήταν μια μεγάλη έκθεση Γιαπωνέζων καλλιτεχνών και μέσα σε έναν πελώριο χολ υπήρχε ένα πελώριος κύβος από πηλό με κοτετσόσυρμα γύρω γύρω και ήταν μαλακός.

Εγώ νόμιζα ότι είναι διαδραστικό το έργο και πήγαινα και έβαζα τα δάχτυλά μου μέσα στο έργο, γιατί κάποιος μου το είχε πει. Βάραγε μια σειρήνα. Έρχονται δίπλα μου οι άλλοι που κοιτούσαν και λέω είναι φτιαγμένο για να βάζουμε τα δάχτυλά μας στο έργο. Έτσι νόμιζα εγώ. Κι έρχονται και με πιάνουν και με πήγαν λίγο μέσα σε ένα γραφείο, να δουν αν είμαι καλά. Μου είπαν: “Δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένος ο καλλιτέχνης με αυτό που έχετε κάνει”. Πολύ ευγενικοί αυτοί. Από τότε μου έχει μείνει φόβος», εξομολογήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.