Ο Chris Hemsworth αποκάλυψε πως έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ

Ο Chris Hemsworth αποκάλυψε πως έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ

Συνέντευξή του στο Vanity Fair, παραχώρησε ο Chris Hemsworth.

Μάλιστα, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο του «Thor», αποκαλύψε πως ανακάλυψε πως έχει γενετική προδιάθεσή για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

«Στους περισσότερους από εμάς, μας αρέσει να αποφεύγουμε τις συζητήσεις γύρω από τον θάνατο. Όμως, κάποιοι δείκτες μας υποδεικνύουν τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουμε και τότε, βυθιζόμαστε στην πραγματικότητα της θνησιμότητας», είπε ο Chris Hemsworth.

Ενώ εξήγησε πως κάνοντας εξετάσεις, ανακάλυψε πως το DNA του έχει ένα διπλό γονίδιο APOE4, γεγονός που κάνει 8-10 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσει μελλοντικά τη νόσο.

Ωστόσο όπως σημείωσε ο ίδιος, η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς ανήκει στο 2-3% του πληθυσμού που έχουν το ίδιο γονίδιο.

«Συχνά μιλάει ολλανδικά, αγγλικά, σκέφτεται δικές του λέξεις», είπε ο Chris και συμπλήρωσε: «Νιώθω ότι η μνήμη μου καθημερινά χειροτερεύει. Δεν ξέρω αν είναι ένα φαινόμενο placebo ή αν όντως, συμβαίνει. Αλλά βρήκα τη δικαιολογία μου τώρα».

Δεν σκοπεύει ωστόσο, να αφήσει αυτό το γεγονός να επηρεάσει την καθημερινότητά του. Περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με τη σύζυγο και τα παιδιά του και ήδη «λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατά της άνοιας».

«Νιώθω ευγνώμων που έχω στο “οπλοστάσιό” μου τα εργαλεία που θα με κάνουν να προετοιμαστώ καλύτερα και να αποτρέψω τα πράγματα να προχωρήσουν έτσι. Τα προληπτικά μέτρα προσφέρουν μεγάλο όφελος στην υπόλοιπη ζωή σας», είπε ο Hemsworth.

«Όταν έχεις προδιάθεση για… οτιδήποτε, όλα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ύπνου, του άγχους, τη διατροφή και τη φυσική σου κατάσταση. Πρέπει να είσαι συνεπής σε όλα αυτά και να φροντίσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς», ανέφερε ο Chris Hemsworth ως συμβουλή προς το κοινό.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως με την εν λόγω αποκάλυψή του, δεν έχει καμία πρόθεση να «χειραγωγήσει» την κοινή γνώμη ή να γίνει «νούμερο ένα θέμα στα ταμπλόιντ».

«Δεν θα έπαιζα ποτέ με την ενσυναίσθηση των άλλων, ούτε θα μιλούσα για ένα τέτοιο θέμα, απλά και μόνο για “ψυχαγωγία”. Είναι αποδεκτό πλέον να μιλάμε για την υγεία, περισσότερο από ό,τι ήταν παλιά. Υπάρχει η επιστήμη πλέον και η γνώση διευρύνεται», δήλωσε ο Chris Hemsworth κλείνοντας.