Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται»

dbakoyannis-250x250.jpg

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη, βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πολιτικός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της.

«Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά. Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται και παλεύεται επιτυχώς. Είμαι καλά, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου. Το διαχειρίζομαι καλά γενικά. Είμαι πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τα παιδιά μου, τα αδέρφια μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου, ένας ολόκληρος κόσμος μου έστειλε ευχές και νομίζω ότι η καλή ευχή πάντα πιάνει», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ενώ όταν η Νίκη Λυμπεράκη σημείωσε ότι η λέξη καρκίνος θεωρείται ακόμα ταμπού στην Ελλάδα, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε:

«Το θεωρώ αυτονόητο (σ.σ. ότι πρέπει να μιλάμε για την ασθένεια). Πρώτα από όλα, σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο (σ.σ. με πολλαπλό μυέλωμα). Η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με πολλή μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Πολλοί άνθρωποι τον καταπολεμούν με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αφού το είπα ήρθαν πολλοί βουλευτές και μου είπαν “Ξέρεις Ντόρα, είχα κι εγώ!”. Συγγνώμη δεν το ήξερα… Ειλικρινά δεν το ήξερα. Υπάρχει μία αντίληψη στην κοινωνία να μην μιλάς για τέτοια πράγματα αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, διότι μπορεί ο κόσμος να σε θεωρήσει τελειωμένο. Αηδίες! Έχεις υποχρέωση, όπως έχεις υποχρέωση να πεις άλλα πράγματα- να μιλήσεις για την υγεία σου. Στην Αμερική ας πούμε είναι υποχρεωτικό. Εδώ δεν ισχύει».