Νίκος Ψαρράς: «Δεν ήθελα να αποκτήσω παιδί, ήμουν σίγουρος ότι δεν θα παντρευτώ»

Νίκος Ψαρράς: «Δεν ήθελα να αποκτήσω παιδί, ήμουν σίγουρος ότι δεν θα παντρευτώ»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη, βρέθηκε ο Νίκος Ψαρράς.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως όταν έδωσε εξετάσεις για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κόπηκε δύο φορές.

«Μου έκοψε τον τσαμπουκά γιατί θεωρούσα πως είναι ένα πράγμα που μπορώ να το κάνω πολύ καλά αλλά δεν το πίστευε κανένας άλλος. Μπαίνοντας στη σχολή διάβασα πολύ και έγινα αριστούχος. Του του φύλαγα του διευθυντή. Πήγα και του είπα ‘’πώς μπορείς να κόψεις ένα αριστούχο’’. Και μου είπε δεν είσαι το ίδιο παιδί με εκείνο που κόψαμε», τόνισε ο Νίκος Ψαρράς και στην συνέχεια αποκάλυψε ότι θεωρεί δύσκολη τη δουλειά του ηθοποιού και γι’ αυτό πρέπει να δίνει κανείς θάρρος στα νέα παιδιά.

«Πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αρέσουμε σε όλους. Όταν κατέβηκα από Θεσσαλονίκη βρήκα εύκολα δουλειά στο θέατρο και στην τηλεόραση. Τότε, τα θεωρούσα πολύ φυσιολογικά αυτά που ερχόντουσαν. 30 χρόνια μετά καταλαβαίνω πως δεν ήταν. Σε αυτούς τους μεγάλους χώρους εάν δεν είσαι με τα ‘’μεγάλα κεφάλια’’ δεν έχεις λόγο ύπαρξης.

Πρέπει να έχεις ένα γερό ατζέντη. Ευτυχώς που γύρισα γιατί γύρισα σε μία εποχή που μου ζήτησε ο Κώστας Κουτσομύτης να παίξω στις ’’Μάγισσες της Σμύρνης’’.

Ειδικά σε αυτή τη δουλειά είναι πολύ σημαντικό τα πρώτα βήματα. Είναι το πώς θα σε δουν οι συνάδελφοι και οι σκηνοθέτες, γιατί αυτοί θα σου δώσουν τη δουλειά. Και πόσα ‘’όχι’’ θα λες. Μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα εξώφυλλα αλλά είναι δύσκολο να παραμείνεις στον χώρο», είπε ο Νίκος Ψαρράς.

Όσο για τον ρόλο του στη “Μάγισσα”, ο Νίκος Ψαρράς είπε: «Τελειώνουμε τα γυρίσματα για τη ‘’Μάγισσα’’. Τους αγαπήσαμε πολύ τους ρόλους μας και έχουν πολύ πλάκα τα γυρίσματα. Κλείνουμε 13 μήνες γυρισμάτων. Δεν ήταν εύκολα. Ο Λευτέρης Χαρίτος δεν ήθελε να φεύγουν γρήγορα οι σκηνές. Υπήρχε ένας έρωτας μεταξύ του Κανέλλου και του ρόλου της Κατερίνας Λέχου. Έρχονται στο θέατρο και με λένε ‘’εθνικό θείο’’».

Μάλιστα, ο Νίκος Ψαρράς αναφερθηκε και σε κάτι προσωπικό που του είχε πει η Ελένη Μενεγάκη το 2007, λέγοντας: «Μου είχες πει κάποια στιγμή το 2007 ‘’να κάνεις παιδί’’ και κατάλαβα ότι είχες απόλυτο δίκιο. Τα παιδιά είναι ευλογία, ξαναγνωρίζεις τη ζωή με άλλα δεδομένα. Ο κόσμος σταματά να κινείται γύρω σου αλλά κινείται γύρω από ένα υπέροχο πλάσμα. Μπορεί να είσαι με κάποιον, να τον αγαπάς και να είναι όλα δύσκολα. Εγώ με τη γυναίκα μου έγιναν όλα εύκολα, ο γάμος το παιδί. Είναι σαν να ήταν χθες. Ήσουν η κουβέντα του γιου μου. Έλεγε όλο το Σαββατοκύριακο πως γνώρισε την Ελένη Μενεγάκη. Θα τους έχει τρελάνει στο σχολείο».