Νίκος Παππάς: «Ας βγαίνουν να με ξεφτιλίζουν δεν έχω πρόβλημα αλλά ας βάλουν το χεράκι στην τσέπη να βοηθήσουν κι αυτοί»

Νίκος Παππάς: «Ας βγαίνουν να με ξεφτιλίζουν δεν έχω πρόβλημα αλλά ας βάλουν το χεράκι στην τσέπη να βοηθήσουν κι αυτοί»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» με την Ναταλία Γερμανού, βρέθηκε ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, μεταξύ άλλων μίλησε για το πολυσυζητημένο θέμα με την παρουσία του στη Νομική σχολή Αθηνών, ενώ απάντησε σε όλους εκείνους που τον σχολίασαν αρνητικά.

«Πράγματι γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, έγιναν ρεπορταζάρες και αφιερώματα και με ξεσπέπασαν ότι 16 χρόνια δεν έχω τελειώσει τη Νομική. Επειδή με σχολιάζουν νόμιζα ότι ξέρουν την πορεία μου. Κυρίως για να μην είμαι ουρανοκατέβατος ότι δεν τελείωσε τη Νομική. Ας ξανασυστηθώ! 15 16 χρονών ήρθα από την Εύβοια για να ασχοληθώ με το μπάσκετ, ζούσα στα Σεπόλια. Ήταν δύσκολα χρόνια αλλά ήταν μονόδρομος το να ασχοληθώ με τον αθλητισμό.

Οι γονείς μου δεν με χειραγώγησαν ποτέ και με άφησαν να κυνηγήσω το όνειρό μου. Αλλά ήταν και για οικονομικούς λόγους. Έκανα πρωταθλητισμό, κατέκτησα κοντά στους 20 τίτλους, πήραμε πολλά μετάλλια. Έτσι το άνευ ήρθε από 16 χρονών. Μαθητής αν κάνουν τις ρεπορταζάρες επειδή η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια ήμουν καλός. Πέραν από τίτλους είχα σοβαρά χειρουργεία, κατάφερα να σηκωθώ πάλι. Μέσα από αυτά τα χειρουργεία κατάφερα να σηκωθώ και να κάνω πρωταθλητισμό.

Έκανα κάποια καλά συμβόλαια και λόγω των απαιτήσεων να μην κατάφερα να σπουδάσω αλλά να σπουδάσουν τα αδέλφια μου, να πάρω ένα σπίτι στους γονείς μου. Για αυτό δεν τελείωσα τη Νομική. Και δέκα ζωές να είχα, τα ίδια θα έκανα. Εγώ άσκησα το δικαίωμά μου σαν φοιτητής. Έτρεξα την εγγραφή γιατί ήθελα να την ακολουθήσω, δεν ήξερα ότι θα προκύψουν συνελεύσεις. Τόσα χρόνια έχουν γίνει συνελεύσεις και δεν ήμουν εκεί. Είχα το δικαίωμα και αν κοιτάξω το δικό μου συμφέρον και επειδή βιάζομαι δεν με συμφέρει η κατάληψη. Αλλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Όλη αυτή η στρατηγική των συστημικών μέσων μου περνάει αδιάφορο. Γράφτηκαν τόσα πολλά αλλά είναι αμήχανο να μιλάω για αυτό. Αλλά 16 χρόνια δεν τους είδα αυτούς που με κρέμασαν στα μανταλάκια, με ξεφτίλησαν, με χλεύασαν, με ειρωνεύτηκαν όταν χτίζαμε γήπεδα στις φυλακές, όταν δωρίζαμε τους μισθούς στις καθαρίστριες. Όταν πληρώναμε δόσεις δανείων ηλικιωμένων για να μην τους κατασχέσουν σπίτια, όταν μαζεύουμε σκυλιά στις βίλες που γλύφουν για να μην καούν από τις πυρκαγιές. Αλλά πού ήταν όλοι αυτοί; Ας βγαίνουν να με ξεφτιλίζουν, να με λασπώνουν, δεν έχω πρόβλημα αλλά ας είναι εκεί να βάλουν και το χεράκι στην τσέπη να βοηθήσουν κι αυτοί», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.