Νίκος Μουτσινάς: «Όταν πέθανε η μάνα μου δεν το πίστευα, ήμουν σπίτι με παρέα και έπαιζα επιτραπέζια»

Νίκος Μουτσινάς: «Όταν πέθανε η μάνα μου δεν το πίστευα, ήμουν σπίτι με παρέα και έπαιζα επιτραπέζια»

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ανάμεσα στην ίδια και τον Γιώργο Τσαλίκη για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν κάποιοι καλλιτέχνες ενώ είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Νίκος Μουτσινάς θέλησε να εκφράσει τη δική του άποψη.

«Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορούσε δυστυχώς μόνο τα δημόσια. Εγώ αν με ρωτάς, δε το καταλαβαίνω. Αν λες ότι έχεις εθνικό πένθος τελειώνει το σύστημα όλο… Αυτό που είπα είναι ότι περίμενα μια ανακοίνωση από το ΣΕΗ, δε γνωρίζω τις διαδικασίες του γιατί δεν είμαι και γραμμένος, δε το είπα για να γίνει και κάτι. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο» ανέφερε ο Νίκος Μουτσινας.

Ενώ στη συνέχεια ο ηθοποιός και παρουσιαστής εξήγησε ότι δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε υποδείξεις στους άλλους για τον τρόπο με τον οποίο θα πενθήσουν καθώς ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά και έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό του.

«Πάλι όμως εδώ, μεταξύ μας κάπως, πρέπει να σου πω εγώ πως να βιώσεις το πένθος του άλλου. Κατάλαβες τι γίνεται; Κοιτάμε πως θα την πει ο ένας στον άλλον. Δε θα μου πεις πως θα πενθήσω. Ξέρω ανθρώπους, εγώ ας πούμε, όταν πέθανε η μάνα μου, τη δεύτερη μέρα που πέθανε, που δε το πίστευα ακόμα, ήμουν σπίτι με παρέα και έπαιζα επιτραπέζια για να ξεχαστώ και να περάσω καλά.

Αν με έβλεπε ο άλλος θα έλεγε, “τι αναίσθητος, πάει και γελάει;” Που ξέρει όμως ο άλλος τι περνάω εγώ και πως θα το περάσω. Μην πάμε τώρα και αρχίσουμε, γιατί το έκανες, και γιατί τραγούδησες. Υπήρχε μια γενική εντολή; Όχι. Μπορούσε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει; Ναι…. Όσο ανοίγουμε την κουβέντα, φεύγει το focus από εκεί που πρέπει» είπε ο Νίκος Μουτσινάς.