Νένα Χρονοπούλου: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν φύγει από τη ζωή μας»

Νένα Χρονοπούλου: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν φύγει από τη ζωή μας»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη», παραχώρησε η Νένα Χρονοπούλου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της “Είμαι παιδί, είμαι άγγελος” που έγραψε εμπνεόμενη από τον γιο της Χρήστο.

«Ο Χρήστος είναι ένα παιδάκι που δε θα είναι ποτέ αυτόνομος 100%. Είναι ένα παιδάκι που δε θα πάει φαντάρος, όμως πλέον, μπορεί να περπατήσει, μπορεί να τρέξει, μπορεί να τραγουδήσει, μπορεί να συμμετέχει παντού. Έχει ξεπεράσει τον εαυτό του και τις προσδοκίες των γιατρών και θεραπευτών» είπε η Νένα Χρονοπούλου.

Όσο για το πώς κατάφερε να μείνει δυνατή και να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που ήρθαν στη ζωή της, η Νένα Χρονοπούλου είπε: «Είχα πολύ δυνατό πατέρα και πολύ δυνατή μητέρα. Ο τρόπος που μεγάλωσα ήταν αυτός. Ήμουν εκπαιδευμένη από πολύ μικρή χωρίς να το καταλαβαίνω η ίδια. Κατ’ αρχάς δεν ήξερα τι μου επιφύλασσε η μοίρα, ότι θα μείνω χήρα στα 39 μου, ότι θα χάσω τη γη κάτω από τα πόδια μου με τη γέννηση του γιου μου, ότι θα γεννηθεί τόσο πρόωρα και δε θα καταφέρουν να τον διασωληνώσουν με την πρώτη και δεύτερη φορά και θα χρειαστεί να έρθει άλλος γιατρός με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε έναν Χρηστάκο που να είναι ο Χρήστος που είναι.

Έμαθα όμως να βλέπω το φως και όχι το σκοτάδι. Ο Θεούλης με κράτησε με σώας τας φρένας για να μπορέσουμε να δίνουμε κουράγιο σε πολύ κόσμο. Με λένε “ηρωίδα”, καθόλου ηρωίδα δεν είμαι. Είμαι μια ακόμα μητέρα που αγαπά και φροντίζει το παιδί της, είναι πολλές μαμάδες σαν εμένα».

«Βρέθηκα με έναν άνθρωπο που μοιάζουμε πάρα πάρα πολύ. Έχουμε χαράξει κοινή πορεία από πριν γνωριστούμε στις ζωές μας. Αφού χάσαμε και οι δυο τους συνανθρώπους μας, συναντηθήκαμε και σιγά σιγά μιλάγαμε για τα ίδια πράγματα. Μπορούσαμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ. Δεν παρεξήγησα ποτέ τα δάκρυά του για την Έλενα, όπως κι εκείνος τα δικά μου για τον Μάκη. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, αυτοί οι δυο άνθρωποι δεν έχουν φύγει από τη ζωή μας. Ήταν ζωή ολόκληρη» είπε η Νένα Χρονοπούλου για τον σύζυγό της Τάσο Μητρόπουλο.