Νάσος Γουμενίδης για τον θάνατο του αδερφού του: «Από έναν μπάφο ξεκίνησε και…»

Νάσος Γουμενίδης για τον θάνατο του αδερφού του: «Από έναν μπάφο ξεκίνησε και...»

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2Night Show” με το Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε ο Νάσος Γουμενίδης.

Ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων μίλησε για τον θάνατο του αδερφού του Δημήτρη και αποκάλυψε πώς διαπίστωσε ότι έκανε χρήση ουσιών.

«Έχω χάσει τον αδερφό μου τον Δημήτρη σε ηλικία 31 ετών. Ήταν 5 Μαίου του 2011. Μιλάω για αυτό. Ο πόνος σου δίνει εμπειρία, ο πόνος για εμένα είναι μία φάση στη ζωή μας που πρέπει να περάσουμε, προκειμένου είτε να λυγίσουμε και να επανέλθουμε, είτε για να μας δώσει άλλους τρόπους σκέψης.

Το κομμάτι του Δημήτρη με πονάει ακόμα. Παρά το γεγονός ότι οι γονείς μου και ο μικρότερός μας αδερφός, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε, δυστυχώς ο Δημήτρης έφυγε, γιατί δεν υπήρχε αυτό που λέμε πρόνοια πραγματική για αυτά τα παιδιά, που κάνουν χρήση ουσιών. Για τα παιδιά που περνάνε από διάφορες δομές προκειμένου να επανέλθουν. Είναι παιδιά που είναι άρρωστα στο μυαλό. Αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε μία ευνομούμενη κοινωνία, πρέπει να έχουμε περισσότερη πρόνοια και αγάπη.

Ο Δημήτρης έζησε ως κοινωνικά παρεκκλίνων για πολλά χρόνια, αισθάνθηκε ότι αυτή η κοινωνία στην οποία ζει δεν τον καλύπτει και προκειμένου να ξεχωρίσει επέλεξε τον κακό δρόμο. Όταν μπαίνει ένα παιδί σε αυτήν την παραμύθα και κάνει χρήση ναρκωτικών, έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι θα ξανακυλήσει. Όταν μπαίνει η παραμύθα στο κεφάλι σου μπαίνει μία κακή σκέψη, ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς χωρίς τη χρήση και να λειτουργήσεις.

Βλέπεις έναν άνθρωπο και λες: “αυτός είναι ο αδερφός μου;” Βλέπεις δύο διαφορετικούς ανθρώπους, γιατί δεν έχεις επικοινωνία στις δύσκολες φάσεις και φτάνεις σε σημείο να παίξεις μέχρι και μπουνιές και εκεί όση γνώση και να έχεις, έρχεσαι σε αδιέξοδο.

Το δείγμα που φανέρωσε τη χρήση, για κακή μου τύχη, το διαπίστωσα εγώ. Θέλεις το δημοσιογραφικό μου μικρόβιο; Ήμασταν μαζί συγκάτοικοι. Ξεκίνησε από μια μυρωδιά. Από ένα τσιγάρο το κατάλαβα. Από έναν μπάφο ξεκίνησε και πήγαμε στα σκληρά. Ανεβαίνουν τα σκαλιά της παραμύθας με γρήγορο ρυθμό. Φτάνουν σε έναν σημείο, να παίρνει σκληρά ναρκωτικά, να κοιμάται, να παθαίνει ανακοπή καρδιάς, να καλεί η μητέρα μου το ασθενοφόρο, να έχει φύγει από τη ζωή, να τον επαναφέρουν και μετά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης να παίζουμε την τελευταία πράξη του δράματος» εξομολογήθηκε ο Νάσος Γουμενίδης.