Μιμή Ντενίση μετά τον θάνατό του Γιάννη Φέρτη: «Εκείνος μου άνοιξε τις πόρτες»

Μιμή Ντενίση μετά τον θάνατό του Γιάννη Φέρτη: «Εκείνος μου άνοιξε τις πόρτες»

Στην εκπομπή “T – Live”, μίλησε η Μιμή Ντενίση μετά τον θάνατο του Γιάννη Φέρτη, με τον οποίο ήταν παντρεμένοι από το 1981 έως το 1988.

«Ο Γιάννης για μένα ήταν ο μέντορας μου, θα έλεγα ο Πυγμαλίωνας. Ήμουν πολύ πιο νέα, πολύ πιο άσχετη από το θέατρο κι απ’ όλα. Εκείνος μου άνοιξε τις πόρτες, εγώ ένα χρόνο είχα παίξει με την Αλίκη και μετά αμέσως μου έκανε την τιμή να κάνουμε θίασο μαζί. Είχαμε ένα μεγάλο έρωτα που είχε ξεκινήσει από τον “Συμβολαιογράφο”, πριν εγώ ακόμα παίξω στο θέατρο και μετά ήμασταν μαζί τα επόμενα χρόνια, παντρευτήκαμε, είχαμε θίασο μαζί.

Ήταν ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος, Όποιος όταν έβλεπε κάτι και πίστευε σε κάτι σου άνοιγε διάπλατα τις πόρτες. Εκείνος με έβαλε να μεταφράσω πρώτη φορά, εγώ ούτε ήθελα, ούτε τολμούσα, εκείνος με έβαζε με τους σκηνοθέτες τους ξένους που φέρναμε να είμαστε μαζί για να μάθω να σκηνοθετώ. Γενικά μου άνοιξε διάπλατα την πόρτα του θεάτρου και γι’ αυτό θεωρώ ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που έγινα, που δεν το λέω τώρα που έφυγε, το έλεγα πάντα συνεντεύξεις μου, ένα μεγάλο κομμάτι το χρωστάω στον Γιάννη» είπε η Μιμή Ντενίση συγκινημένη.