Μιμή Ντενίση για τον Γιάννη Φέρτη: «Είχε μια δύσκολη ζωή τα τελευταία χρόνια & δεν το άξιζε»

Μιμή Ντενίση για τον Γιάννη Φέρτη: «Είχε μια δύσκολη ζωή τα τελευταία χρόνια & δεν το άξιζε»

Στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα, μίλησε η Μιμή Ντενίση με αφορμή τον θάνατο του πρώην συζύγου της και σπουδαίου ηθοποιού, Γιάννη Φέρτη.

Να πούμε πως η Μιμή Ντενίση παντρεύτηκε με τον Γιάννη Φέρτη το 1981 στη Φιλοθέη και ο Τύπος τον χαρακτήρισε «Γάμο της χρονιάς», ενώ έγιναν εξώφυλλο σε όλα τα περιοδικά της εποχής. Ενώ μετά τον γάμο ακολούθησε δεξίωση στην Κηφισιά και οι λεπτομέρειες γράφτηκαν αναλυτικά στα κοσμικά ρεπορτάζ. Το ζευγάρι χώρισε το 1988.

«Ήμουνα η σύζυγος του επί 10 χρόνια. Πάντα είχαμε καλές σχέσεις με τον Γιάννη, όποτε τον έβλεπα. Ζήσαμε 10 χρόνια μαζί με τον Γιάννη, ήταν και τα πρώτα χρόνια της δικής μου καριέρας, δηλαδή στην ουσία ο Γιάννης ήταν ο μέντορας μου, ας πούμε ή ο Πυγμαλίωνας αν θες, γιατί ήμουν πολύ μικρή. Γνωριστήκαμε στον “συμβολαιογράφο”, πριν πάω στο θέατρο. Μετά έπαιξα έναν χρόνο στην Αλίκη και μετά είχαμε θίασο μαζί.

Είχε πάρα πολύ ήθος ο Γιάννης και πάνω από το ταλέντο του και πάνω από οτιδήποτε, αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η εντιμότητα και το ήθος του που ήταν σε υπερβολικό βαθμό.

Και αυτό ήταν κάτι που με έκανε να τον ερωτευτώ και που μου έκανε να τον εκτιμώ πάντα. Μόνο ωραίες αναμνήσεις έχω από τον Γιάννη, ούτε καν ο χωρισμός μας δεν ήταν ένας άσχημος χωρισμός, απλώς εγώ “έτρεχα” πολύ, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με άλλο χαρακτήρα και ο Γιάννης ήταν ένας πιο ηπίων τόνων άνθρωπος. Και πολύ σεμνός ως άνθρωπος, όπως και όλη του οικογένεια, που υπέρ αγαπούσα πάντα. Και τα αδέρφια του και τους γονείς του και πάντα διατηρούσαμε μία πολύ καλή σχέση και αυτό που τον χαρακτήριζε πάντα τον Γιάννη, ήταν το χιούμορ.

Το τελευταίο διάστημα πριν αρρωστήσει, δεν ήθελα να τον ενοχλήσω γιατί δεν ήξερα ούτε πόσο άρρωστος ήταν τότε… Ήταν θέμα διακριτικότητας για εμένα, δεν ήθελα να κάνω τέτοιες ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τη στιγμή που άνθρωπος ήταν παντρεμένος.

Πριν, που τον είχα δει, που ήταν ακόμα καλά, πάντα είχαμε ένα μόνιμο αστείο που μου έλεγε θα ‘ξανά παίζαμε μαζί, αλλά δεν ξέρω ποιο όνομα θα πάει πρώτο πια’ και του έλεγα ‘Πάντα το δικό σου!’ Και ήταν το αστείο μας. Εγώ λυπήθηκα γιατί είχε μια δύσκολη ζωή τα τελευταία χρόνια και δεν το άξιζε ρε παιδί μου, ήταν πολύ καλός άνθρωπος ο Γιάννης», ανέφερε η Μιμή Ντενίση για τον ηθοποιό.

Ενώ όταν ρωτήθηκε για την συναισθηματική της φόρτιση, η Μιμή Ντενίση σχολίασε ότι έζησαν μαζί 10 χρόνια ενώ στο τέλος ανέφερε ότι θα του έλεγε, αν την άκουγε σήμερα: «Ότι του έλεγα πάντα. Νομίζω ότι ακόμα και στον ουρανό, ο Γιάννης αστεία θα κάνει και θα αυτοσαρκάζεται, γιατί όλα τα διακωμωδούσε και τον εαυτό του κι εμένα και τις επιτυχίες μας. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει συνέχεια και ότι θα είναι μια πολύ γαλήνια συνέχεια, όπως του πρέπει γιατί θεωρώ ότι βασανίστηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια».

Κλείνοντας η Μιμή Ντενίση ευχήθηκε να έχει δύναμη και κουράγιο η τελευταία του σύζυγός.