Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Ήταν φρικτή εμπειρία – Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν απολογισμό ζωής σαν ετοιμοθάνατοι»

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Ήταν φρικτή εμπειρία – Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν απολογισμό ζωής σαν ετοιμοθάνατοι»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, βρέθηκε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Ο παρουσιαστής μεταξύ άλλων μίλησε για την περίοδο του κορονοϊού αλλά και το πώς πέρασε ο ίδιος τη νόσο.

«Τότε είχα δύο εκπομπές. Εγώ στον Covid δούλεψα όσο δεν δούλεψα σε όλη μου τη ζωή. Δεν κατάλαβα τον Covid στην αρχή, ειδικά τον πρώτο χρόνο. Δεν κατάλαβα αυτό που έλεγαν όλοι ότι είμαστε αποκλεισμένοι, γιατί πήγαινα κάθε μέρα στη δουλειά. Τον κατάλαβα όταν τον έπαθα, βέβαια, για τα καλά», είπε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης και συμπλήρωσε:

«Αυτό που τρομάζει τους πάντες είναι ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτό και μόνο τρομάζει. Όταν έπαθα Covid, χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο και κατάλαβα ότι είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για τον οργανισμό».

Ο παρουσιαστής συγκλόνισε με τα όσα είπε για τη δική του εμπειρία στο νοσοκομείο: «Ήταν φρικτή αυτή η εμπειρία. Φοβήθηκα. Ήταν συγκλονιστικό το ότι έβλεπα ανθρώπους να κάνουν απολογισμό ζωής στον ίδιο θάλαμο σαν ετοιμοθάνατοι. Πιο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, ήταν πολύ βαρύ και δύσκολο να το αντιμετωπίσεις ψυχολογικά. Και μετά να γυρίσεις σπίτι, να είσαι μόνος σου 30 μέρες, να παίρνεις πολύ περίεργα φάρμακα, να πρέπει να μετριέσαι συνέχεια…

Για κάποιους ανθρώπους εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό ο Covid και είμαι πολύ τυχερός που δεν έπαθα Long Covid, που δεν μου άφησε κάτι μετά».