Μιχάλης Ιατρόπουλος: «Είχα ονομάσει κάπως άκομψα τους προκλητικούς ομοφυλόφιλους και παρεξηγήθηκα»

Μιχάλης Ιατρόπουλος: «Είχα ονομάσει κάπως άκομψα τους προκλητικούς ομοφυλόφιλους και παρεξηγήθηκα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», βρέθηκε ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δήλωση που είχε κάνει πριν χρόνια για τους ομοφυλόφυλους, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Ιατρόπουλος με αφορμή μια ερώτηση που δέχτηκε από τον Φώτη Σεργουλόπουλος, ξεκαθάρισε τη θέση του.

«Να σε ρωτήσω κάτι, βρε Μιχάλη… είπες νωρίτερα ότι γυρίζεις μία ταινία για την κακοποίηση των γυναικών. Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια για τις γυναίκες, για τους ομοφυλόφιλους, ψηφίστηκε και ένα νομοσχέδιο πρόσφατα. Έχεις μετανιώσει για πράγματα που έχεις πει και τα οποία ίσως πλήγωσαν κάποιες ομάδες ανθρώπων;» ήταν η ερώτηση του Φώτη Σεργουλόπουλου.

«Εγώ κάποτε μίλησα το 2008 στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Παρεξηγημένος άνθρωπος είμαι…Είχα ονομάσει κάπως άκομψα τους προκλητικούς ομοφυλόφιλους… Τι εννοώ «προκλητικοί»; Αυτοί που έχουν κακή συμπεριφορά, όταν ο άλλος είναι απαξιωτικός και υβριστικός απέναντί σου. Αυτό εννοούσα και παρεξηγήθηκε» απάντησε ο Μιχάλης Ιατρόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαι ένας λαϊκός άνθρωπος και εκφράζομαι έτσι, κάποιες φορές ξεχνιέμαι ότι είμαι στην τηλεόραση».

«Εγώ έχω υπερασπιστεί στη γειτονιά μου στη Θεσσαλονίκη πάρα πολύ αυτούς τους ανθρώπους. Έπαιζα ξύλο για να μην τους πειράζουν. Πάντα ήμουν υπέρ της ισότητας. Φυσικά και έχω μετανιώσει για κάποια πράγματα. Εγώ γεννήθηκα το ’65. Όταν ζεις από μικρός με αυτό το δηλητήριο, θεωρώ ότι έχω σταθεί αξιοπρεπώς», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.