Μαρία Παναγοπούλου για τον Κώστα Χαρδαβέλλα: «Έφτασε στο σημείο να σβήσει η φωνή του»

Μαρία Παναγοπούλου για τον Κώστα Χαρδαβέλλα: «Έφτασε στο σημείο να σβήσει η φωνή του»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Happy Day”, παραχώρησε η Μαρία Παναγοπούλου.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο σύζυγός της, Κώστας Χαρδαβέλλας, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς έχει χάσει τη φωνή του.

«Τον τελευταίο καιρό ο Κώστας έχει χάσει τη φωνή του, μιλάει ψιθυριστά. Ξεκίνησε σαν μια απλή φαρυγγίτιδα, άρχισε να βραχνιάζει, να μην μπορεί να μιλήσει καθαρά ξαφνικά μέχρι που έφτασε στο σημείο να σβήσει η φωνή του. Ανησυχήσαμε πάρα πολύ γιατί ο Κώστας είχε δώσει και μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, συνεχίζουμε να κάνουμε πολλές εξετάσεις. Τελικά υπάρχει ένα θέμα στις φωνητικές του χορδές, το οποίο αντιμετωπίζεται, θέλει όμως πολλή προσπάθεια, υπομονή, αφωνία. Ούτε δηλαδή να ψιθυρίζει.

Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο στα ξαφνικά να βυθιστεί στη σιωπή. Κάνει θεραπείες, παίρνει φαρμακευτική αγωγή. Θέλει υπομονή, θέλει ξεκούραση, θέλει τον χρόνο του. Δεν είναι κάτι εύκολο στην αντιμετώπισή του. Ο Κώστας έχει πάντα αυτή την αγωνία. Μην νιώσουν οι καρκινοπαθείς, που τον ξέρουν και τον έχουν σαν σύμβολο δύναμης, γιατί τα κατάφερε πριν από 15 χρόνια, ότι αυτό μπορεί να επανέλθει και να χάσουν την πίστη τους. Δεν έχει καμία σχέση με την περιπέτεια της υγείας του. Οι γιατροί έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, αλλά ψάχνουν και κάποια πράγματα ακόμη.

Του λείπει πολύ η δουλειά, το να βγει έξω να επικοινωνήσει. Αυτή τη στιγμή είναι σαν θηρίο στο κλουβί. Τώρα ανακαλύπτει τη δύναμη της σιωπής. Ο Κώστας για να συνεννοηθεί πρέπει να είναι πάντα κάποιος δίπλα του και αυτό του δημιουργεί εκνευρισμό. Είμαστε 32 χρόνια μαζί και τον έχω ζήσει να παλεύει με τα θηρία. Ακόμη μια φορά έχω εκπλαγεί με τη δύναμη αυτού του ανθρώπου. Ότι σου στέλνει ο θεός βρίσκει τη δύναμη και το αντιμετωπίζεις», αποκάλυψε η Μαρία Παναγοπούλου.