Μάρα Δαρμουσλή: «Όταν ήμουν μοντέλο έτρωγα και μετά έκανα γυμναστική και έπαιρνα χάπια»

Μάρα Δαρμουσλή: «Όταν ήμουν μοντέλο έτρωγα και μετά έκανα γυμναστική και έπαιρνα χάπια»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” με την Αθηναΐς Νέγκα, βρέθηκε η Μάρα Δαρμουσλή.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μόντελινγκ, τη βουλιμία και τις διατροφικές συνήθειες των μοντέλων.

«Η βουλιμία είναι το τρικέφαλο τέρας. Μιλάμε για ψυχοσωματικές ασθένειες. Η βουλιμία, η ανορεξία και η παχυσαρκία είναι το ίδιο τέρας αλλά έχει τρία διαφορετικά κεφάλια. Στην ανορεξία δε μπορείς να βάλεις τίποτα στο στόμα. Στη βουλιμία δεν έχεις έλεγχο το τι βάζεις στο στόμα και η αποβολή είναι εξαιρετικά βίαιη. Στη παχυσαρκία απλώς προσλαμβάνεις. Είχα ξεκινήσει πιο οργανωμένα, γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αναγνώριση.

Υπήρξε η εμπλοκή μου σε αυτό για να το αναγνωρίσει ο κόσμος που είναι η μισή δουλειά. Όλα τα μοντέλα έχουν διατροφικά προβλήματα. Ίσως κάποια μοντέλα που από την αρχή ήταν τυχερά και το πήγαν επαγγελματικά και οργανωμένα. Αλλά δεν νομίζω ότι ξεκίνησαν με ένα οικονομικό υπόβαθρο για να υποστηρίζουν γυμναστή, διατροφολόγο κτλ. Κάπου στην πορεία το βρήκαν. Τα πιο πολλά κορίτσια δεν τρώνε. Έχω μείνει σε σπίτι με κοπέλες από διαφορετικές χώρες.

Τη βουλιμία μου την αντιμετώπισα αργότερα. Την αναγνώρισα όταν υπήρξε η εμπλοκή μου με ειδικούς. Δεν ήμουν του εμετού. Έκανα γυμναστική με χάπια που υποτίθεται είναι λιποδιαλυτικά. Έτρωγα, έκανα γυμναστική και έπαιρνα χάπια. Το συζητούσα αυτό, γιατί έπρεπε από κάπου να πάρεις σύσταση. Κάποια κορίτσια μπορεί να κάπνιζαν περισσότερο, αλλά εγώ ήμουν κατά. Ό,τι μπορείς να βάλεις στο μυαλό σου» εξομολογήθηκε η Μάρα Δαρμουσλή.