Μαίρη Συνατσάκη: «Ένιωθα μοναξιά για πολλά χρόνια, την μητρότητα τη βιώνω σαν μια…»

1-184-250x250.png

Στο 5o συμπόσιο για τη γυναικεία ενδυνάμωση που διοργανώνει το περιοδικό Marie Claire, συμμετείχε και η Μαίρη Συνατσάκη.

Η Μαίρη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μητρότητα και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και στην εμπειρία της με τις κρίσεις πανικού.

«Τη μητρότητα τη βιώνω σαν μια περιπέτεια, ειδικά ως άνθρωπος που μου αρέσει πάρα πολύ ο έλεγχος και να έχω τα πράγματα τακτοποιημένα για να μην αγχώνομαι. Αυτή είναι μια απόφαση στην οποία με βοήθησε και η Αθηνά (Οικονομάκου), στο να πω πως ό,τι κι αν συμβεί, προχωράω με την πίστη ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ξέρω την πρόθεσή μου και πως κάθε μέρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι καταπληκτική. Πάλεψα πολύ με την τελειότητα σαν έννοια στην ψυχοθεραπεία» ανέφερε η Μαίρη Συνατσάκη.

«Στα social media προσπαθώ να μιλήσω για τη μητρότητα με έναν γειωμένο τρόπο. Επίσης βρίσκω πολλή συμπαράσταση και ξορκίζω δικά μου πράγματα. Όταν ήμουν μικρή, ένα βουλιμικό κορίτσι 12 χρονών, αναρωτιόμουν, μόνο εγώ αισθάνομαι έτσι; Ένιωθα μοναξιά για πολλά χρόνια. Αλλά ξορκίζεται η μοναξιά. Τριάντα χρονών πλέον σε επαγγελματικό ραντεβού, όταν ένιωσα ότι αρχίζει μια κρίση πανικού, τους λέω, περνώ κρίση πανικού, να βγω έξω για πέντε λεπτά να πιώ νερό; Σε πέντε λεπτά ήμουν οκ. Η μοιρασιά καταφέρνει τόσο πολλά πράγματα, να μειώσει την ντροπή, το στίγμα, την ένταση. Εντάξει, θα εκτεθούμε, ε, και;» πρόσθεσε η Μαίρη Συνατσάκη.