Λάκης Λαζόπουλος: «Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι φίλος μου, δεν μπορώ να…»

Λάκης Λαζόπουλος: «Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι φίλος μου, δεν μπορώ να...»

Μέσα από το τελευταίο του podcast, ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε πρώτη φορά για τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως για τον καλό του φίλο, Αλέξη Γεωργούλη.

«Υπόθεση Γεωργούλη. Σε κάθε περίπτωση όταν καταγγέλλεται ένας βιασμός από μια γυναίκα, σε μια εποχή που “ανθούν” οι γυναικοκτονίες. Η γυναίκα παλεύει ακόμη να βρει τη θέση της σε ένα ανδροκρατούμενο σύστημα, παίρνεις το μέρος της γυναίκας.

Μόνο αν αθωωθεί ο άντρας, όπως στην περίπτωση του Johnny Depp, παίρνεις το μέρος του Depp. Το τεκμήριο της αθωότητας του κάθε άντρα στην ελληνική συνείδηση σωστά υποβαθμίζεται απέναντι στο γεγονός ότι μια γυναίκα καταγγέλλει έναν άντρα. Μεγάλο ατόπημα λοιπόν όποιος ξεφτίλας έδωσε το όνομα αυτής της γυναίκας.

Τον Αλέξη Γεωργούλη τον ξέρω προσωπικά. Είναι φίλος μου, εγώ τον έβγαλα στο θέατρο, είμαστε συντοπίτες. Γνωριζόμαστε οικογενειακά. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, ό,τι και να πω, ό,τι και να ισχυριστώ θα μοιάζει πολύ φιλικό ή πολύ εχθρικό από όποια πλευρά κι αν το δει ο καθένας.

Αυτή είναι η μοίρα των φίλων, πρέπει να περιμένουν υπομονετικά μαζί με τον φίλο τους, την όποια απόφαση βγει, να μιλήσουν μαζί του και ύστερα να βγουν δημόσια και να εκφέρουν την άποψή τους. Από το σπίτι μου έμαθα ότι για αυτόν που έχει υπάρξει φίλος σου, δεν μπορείς να είσαι ο πρώτος που θα βγάλεις το μαχαίρι εναντίον του. Δεν θα το κάνω. Δε θα το παίξω και καλά αντικειμενικός.

Όταν είμαι έτοιμος να πάρω θέση, θα την πάρω αφού πρώτα μιλήσω μαζί του. Έτσι κάνουμε εμείς στην Λάρισα. Δεν είναι μια κλασσική περίπτωση ενός ηθοποιού. Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει πολιτική ταυτότητα, είναι Ευρωβουλευτής και αν το Βέλγιο δεν γνώριζε τις ημερομηνίες των εκλογών, κάποιοι τις γνώριζαν» είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.