Κυριάκος Μητσοτάκης κατά Δημήτρη Κουτσούμπα για “sugar daddies”: «Απαράδεκτη και σεξιστική η τοποθέτησή σας» (Βίντεο)

Κυριάκος Μητσοτάκης κατά Δημήτρη Κουτσούμπα για "sugar daddies": «Απαράδεκτη και σεξιστική η τοποθέτησή σας» (Βίντεο)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, αναφερόμενος στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί του σκανδιναβικού εκπαιδευτικού μοντέλου είπε πως “νέες κοπέλες, φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους”.

Μάλιστα, η συζήτηση για το νομοσχέδιο συνεχίστηκε και σήμερα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβαίνει στο βήμα και να ασκεί σκληρή κριτική στον γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει το λόγο.

«Υπέθεσα κύριε γενικέ γραμματέα ότι ζητήσατε νωρίτερα τον λόγο εκτάκτως, για να ζητήσετε συγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας, η οποία αποδεικνύει ότι τελικά το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας.

Και μην σπεύσετε πάλι να μας κατηγορήσετε για αντικομουνισμό κάθε φορά που αναδυκνύουμε τις προκαταλήψεις σας. Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που επιθυμούν, εκδίδονται.

Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά. Αλλά ευτυχώς για όλους μας τα ζητήματα αυτά τα έλυσε η ιστορία. Απλά να ξέρετε ότι δε θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού που είναι υπεράνω κριτικής, όταν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο φέρεστε κατά των γυναικών με άθλια σεξιστικά σχόλια και δεν έχετε καν το θάρρος να βγείτε και να πείτε συγνώμη έκανα λάθος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ.