Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με ισχύ από 3 Ιανουαρίου

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με ισχύ από 3 Ιανουαρίου

Οι εξελίξεις με την πανδημία είναι ραγδαίες, καθώς την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου σημειώθηκαν στην χώρα μας πάνω από 9.000 κρούσματα.

Έτσι, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο να μπει «φρένο» στην πορεία της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα μέτρα αυτά θα είναι σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου έως και της 16 Ιανουαρίου του 2022.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Τέλος, παρότρυνε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους να αποφύγουν επαφές με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους έτσι ώστε να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.