Κορονοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

4-64-250x250.png

Νέα μέτρα για τη δημόσια υγεία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετά την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Omicron της νόσου Covid-19 ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο υπουργικό συμβούλιο, που ξεκινά στις 11, ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό Συμβούλιο, θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης (Όμικρον) και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού: «Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών».

Όπως όλα δείχνουν αναμένεται να επεκταθεί το μέτρο των τεστ στον πληθυσμό. Για τους ανεμβολίαστους θα αυξηθεί ο αριθμός των υποχρεωτικών τεστ και για τους εμβολιασμένους θα δίνονται δωρεάν self test στα φαρμακεία, ενώ θα γίνονται και τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική ξανά και στους ανοιχτούς χώρους η μάσκα και να αποκλειστούν εντελώς από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης οι ανεμβολίαστοι πολίτες. Ίσως υπάρξει και επέκταση της τηλεργασίας με στόχο λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θα εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2022 θα πληρώσουν χρηματικό “πέναλτι” 100 ευρώ.