Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Κάποτε μια δημοσιογράφος με ρώτησε “δεν έχετε οικογένεια;” και της είπα μα πώς…»

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Κάποτε μια δημοσιογράφος με ρώτησε “δεν έχετε οικογένεια;” και της είπα μα πώς...»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» και τον Άρη Καβατζίκη, παραχώρησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αφηγείται προσωπικές ιστορίες και αναμνήσεις, μιλά για τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, τον γάμο και την οικογένεια.

«Όταν ακούω ιστορίες κακοποίησης παιδιών ή γυναικών, θλίβομαι και εξοργίζομαι. Κάποτε μια δημοσιογράφος με ρώτησε “δεν έχετε οικογένεια;”. Μα πώς δεν έχω οικογένεια, πώς ήρθα στον κόσμο; Μπορεί να μην έκανα παιδί, αλλά έχω ανίψια» τόνισε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και πρόσθεσε:

«Φωνάζω με όλη μου τη δύναμη εναντίον όλων των ακραίων φαινομένων που δυστυχώς συναντάμε και στη δική μας κοινωνία και μάλιστα σε έξαρση. Στηρίζουμε τη θέση της γυναίκας και τα δικαιώματά της, όχι από φανατικό φεμινισμό, αντίθετα μιλάμε για ισότητα και ισοτιμία όλων των ανθρώπων. Είναι ωραία η συζήτηση για την αποδοχή των σωμάτων, να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον ολοκληρωτικά και με τον τρόπο που ο άλλος θέλει να είναι».

«Είναι πολύ εύκολο να ζει κανείς μαζί μου, ρωτήστε τους συντρόφους και τους φίλους μου. Είμαι βολική ακριβώς επειδή σέβομαι τον άλλον. Συγχωρώ εύκολα, ξέρω ότι ο καθένας ανήκει στον εαυτό του και σε κανέναν άλλον. Όσο κι αν πληγωθώ, θα καταλάβω την προσωπική ανάγκη κι επιθυμία του άλλου. Δεν έχω κανένα δικαίωμα να ζητώ από τον άλλο να μην κάνει κάτι που θέλει να κάνει.

Εγώ δεν παντρεύτηκα ποτέ γιατί πολλές φορές βλέπω μέσα στις οικογένειες τα μυστικά και τα ψέματα. Ήμουν υπέρ του να είναι κανείς σε μια σχέση όσο κρατάει η αλήθεια και η ένταση του συναισθήματος, παρά να υπόκειμαι σε συμβιβασμούς. Κατανοώ την ανάγκη του ανθρώπου να απιστήσει, είναι μέσα στη φύση του, αλλά φυσικά και με έχει πληγώσει η απιστία, κανένας δεν είναι υπεράνω αυτών των καταστάσεων», συμπλήρωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.