Ιωάννα Τούνη για το ομοφοβικό επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη: «Ντροπή μόνο για την πόλη μου»

Ιωάννα Τούνη για το ομοφοβικό επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη: «Ντροπή μόνο για την πόλη μου»

Όπως έγινε γνωστό, άγρια επίθεση δέχτηκαν 2 μέλη ΛΑΟΤΚΙ το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα τα δύο non binary άτομα, όπως τα ίδια αυτοχαρακτηρίζονται, βρέθηκαν ξαφνικά στο στόχαστρο ενός όχλου που τους κυνηγούσε με μανία και μίσος.

«Ξεκίνησε γύρω στις 21:50. Εγώ και η φίλη μου περπατούσαμε, περάσαμε μέσα από την πλατεία Αριστοτέλους. Ξεκίνησαν να σφυρίζουν, να φωνάζουν, να μας βρίζουν. Ξαφνικά δύο, τρία άτομα ξεκίνησαν να έρχονται προς τα εμένα. Ένας από αυτούς με έφτυσε και μετά άρχισαν να σηκώνονται κι άλλοι και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άρχισαν να είναι 200 άτομα. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Πήγαμε στο τμήμα, έγιναν κάποιες προσαγωγές. Δεν ήξερα ούτε ένα άτομο από αυτά» περιέγραψε στην εκπομπή «Ακόμη δεν είδες τίποτα» το ένα από τα δύο θύματα.

Ωστόσο, η Ιωάννα Τούνη η οποία δραστηριοποιείται και μένει στην συμπρωτεύουσα, μαθαίνοντας το αποτρόπαιο σκηνικό ξεσπάθωσε μέσα από μία ανάρτηση στο Instagram.

«Ο καθένας μπορεί να ντύνεται όπως θέλει, να πρεσβεύει ό,τι θέλει και να αγαπάει όποιον θέλει. Βασικά, ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε τον κάνει χαρούμενο, αρκεί να μην κάνει κακό στους άλλους! Τι ήταν αυτοί οι τραμπούκοι ακριβώς; Προασπιστές της ηθικής; Ντροπή μόνο για την πόλη μου! Και επειδή όλα ξεκινούν από την οικογένεια, ντροπή και για τους γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο μίσος και την ομοφοβία!

Ελπίζω η αστυνομία να μην πάρει το συμβάν αψήφιστα. Ελπίζω επίσης τα νέα παιδιά που βλέπουν τα Story μου, να νιώθουν την ίδια αηδία που νιώθω και εγώ βλέποντας τέτοιες αναίτιες επιθέσεις! Δέχομαι να μην «καταλαβαίνεις» ή να μην ενστερνίζεσαι κάτι. Δέχομαι επίσης – με κάποια λύπη – να νιώθεις αμήχανα βλέποντας κάτι που είναι μακριά από εσένα και να θες να αποστραφείς. Αλλά όταν φτάνουμε σε βρισιές, χειροδικία και όλα αυτά που είδα στο βίντεο, δεν δέχομαι τίποτα άλλο παρά φυλακή! Ελπίζω ο κόσμος να αλλάξει mindset», έγραψε η Ιωάννα Τούνη στην ανάρτησή της φανερά εκνευρισμένη.